.

Šī saldā resna dzīve

salda dziveKas notiek, ja uzturā tiek lietota pārtika, kas sastāv pārsvarā no parastiem ogļhidrātiem? Cukura līmenis asinīs strauji paaugstinās, uzreiz izdalās hormons insulīns, pie tam tas tiek izdalās pārāk lielā daudzumā.

Šīs pārliekais insulīns liek lielākai cukura daļai uzreiz pārvērsties taukos, bet cukura līmenis asinīs ļoti strauji kritās. Tas noved pie hipoglikēmijas – izsalkuma izjūtas, noguruma, galvassāpēm, sakaitināšanās un tieksmi pēc saldā. Mēs ēdam kaut-ko saldu un... vēsture atkārtojās.

Ar laiku, aizkuņģa dziedzeris, kas arī izdala insulīnu, kļūst pārāk efektīva un izsalkums pienāk vēl ātrāk un cilvēks vairāk pārēd. Bet tas, kā jūs saprotat, nenoved ne līdz nekam labam.

Pie tam, ar zemu cukura līmeni asinīs no organisma ātri izvadās kālijs, tāpēc pievienojot 2-5 gr kālija noved pie gandrīz tūlītēja hipoglikēmijas simptomu novēršanās.

Parasti cilvēki, kas cenšas notievēt, ievēro diētu, kas vēl vairāk samazina barības vielu patēriņu, tiek saražots vel mazāk enerģijas, aknas nestrādā, organisms novājinās. Un novājinātā stāvoklī, protams nevar pasargāties no svara uzkrāšanās.

Vairogdziedzeris nosaka ātrumu, ar kuru tiek ražota enerģija, tāpēc jums ir ļoti svarīgi visas vielas, kas nepieciešami tas funkcionēšanai – jods, vitamīns E un citi. Pie tam vitamīnu E ir jāieņem 600 IU dienā. Papildus nepieciešami nepiesātinātas taukskābes kas var ņemt no augu eļļas – viena tējkarote sešas reizes dienā. Olbaltumvielu ir jābūt ne mazāk kā 60 gr sievietēm un 80 gr vīriešiem. Holīna un inozitola dienā ir jāuzņem 1000 mg.

Tāpat ir nepieciešami pietiekams miega un fizisko vingrinājumu daudzums. Un tikai izpildot vingrinājumus barības vielas, kas ir nepieciešami enerģijas ražošanai, tiek piegādāti katrā ķermeņa šūnā.  

Bet tieksme pēc fiziskās aktivitātes radās tikai pēc kāda laika pēc tam, kad ķermenis saņems visas pilnvērtīgas barības vielas.

Secinājums: ēdiet daudz un mazām porcijām, izvairieties no nepilnvērtīga rafinētā ēdiena, lietojiet papildus vitamīnus, minerālvielas un citas barības vielas, kā arī sāciet nodarboties ar sportu. Jūs ieraudzīsiet, ka jūsu veselība uzlabosies, svars kritīsies un būs vairāk enerģijas!

Bookmark and Share
Top.LV