- Detaļas
- Autors Die Gelassenheit
Kafija „Maskava”
Produkti: 4 tases karstas kafijas „Moka”, 1 glāze konjaka, cukurs pēc vēlmes. 4 glāzēm saslapina malu un iemērc cukurā. Pēc tam tajās uzmanīgi ielej kafiju un iepriekš sasildītu konjaku. Gatavo dzērienu aizdedzina un tūdaļ pasniedz.
- Detaļas
- Autors Die Gelassenheit
Kafija «Maksers».
Karstu stipru kafiju samaisa ar līdzīgu daudzumu labas tējas. Cukuru un piedevas pasniedz atsevišķi.
- Detaļas
- Autors Die Gelassenheit
Kafija meksikāņu gaumē.
Maltai kafijai pievieno nedaudz kakao pulvera.
- Detaļas
- Autors Die Gelassenheit
Melna kafija ar saldējumu.
- Detaļas
- Autors Die Gelassenheit
Melna kafija
3/4 l ūdens, 50 g dabīgās maltās kafijas, cukurs (pievieno pēc garšas).
- Detaļas
- Autors Die Gelassenheit
Turku kafija.
Šis kafijas veids var būt rūgts, salds, ļoti salds, šķidrāks vai biezāks atkarībā no cukura daudzuma, kas lietots tās pagatavošanā.
- Detaļas
- Autors Die Gelassenheit
Latvijā kafija ir tradicionāls dzēriens. Laikam nav cilvēka, kurš neprastu pagatavot tasīti kafijas.
- Detaļas
- Autors Redakcija
Tradicionāli šo dzērienu gatavo no vīna, taču ne visi var to lietot. Šādai situācijai ir izeja – gatavot karsto dzērienu bez alkohola. Katstais dzēriens ļoti labi derēs aukstos ziemas vakaros. Baz tam to var ieliet termosā un paņemt līdzi pastaigā. Karstais dzēriens ir arī garšīgs un ļoti vērtīgs dzēriens saaukstēšanās un citu saslimšanu gadījumos.