.

Kā pagarināt jaunību? 10 baušļi tiem, kuri nevēlas novecot.

jauniba1. bauslis: nepārēdieties! Ierasto 2500 kaloriju vietā apmierinieties vien ar 1500. Šādi jūs noorganizēsiet savām šūnām atslodzi un uzturēsiet to aktivitāti. Šūnas ātrāk atjaunojas, organisms kļūst mazāk uzņēmīgs pret saslimšanām.

2. bauslis: ēdienkartei ir jāatbilst jūsu vecumam. 30 gadīgām sievietēm pirmās grumbiņas parādās vēlāk, ja viņas regulāri ēd aknas un riekstus. Cilvēkiem pēc četrdesmit ir vajadzīgs beta karotīns. Pēc piecdesmit gadiem kalcijs satur kaulus, bet magnijs – sirdi. Vīriešiem pēc četrdesmit ir vajadzīgs selēns, to satur siers un nieres. Selēns veicina stresa izlādi. Ēdot zivis pēc piecdesmit gadiem, mēs pasargāsim sirdi un asinsvadus.

3. Bauslis: Darbs ir svarīgs veselīga dzīvesveida elements. Centieties atrast sev piemērotu darbu. Pēc sociologu uzskatiem dažas profesijas palīdz saglabāt jaunību, tostarp diriģenta, filozofa, mākslinieka un mācītāja profesijas.

4. Bauslis: atrodiet sev pāri. Mīlestība un maigums ir labākie līdzekļi pret novecošanu. Kad cilvēks ir iemīlējies, viņa organismā tiek izstrādāts endorfīna hormons, šo hormonu sauc arī par laimes hormonu. Tas sekmē imūnsistēmas nostiprināšanu.

5. Bauslis: jums ir jābūt savam viedoklim. Cilvēks, kurš dzīvo apzināti, retāk ir slīkst depresijā un jūtas nospiests nekā tas, kurš pasīvi tek pa straumei.

6. Bauslis: kustieties. Pat astoņas minūtes, izpildot vingrinājumus, dienā pagarina dzīvi. Kustības laikā izdalās augšanas hormoni, kuru izstrāde organismā samazinās pēc trīsdesmit gadiem.

7. Bauslis: guliet vēsā istabā. Ir pierādīts: tas, kurš guļ 17-18 grādu temperatūrā, ilgāk paliek jauns. Tas notiek tādēļ, ka organisma vielmaiņa un vecuma īpatnību parādīšanās ir atkarīgas arī no apkārtējās vides temperatūras.

8. Bauslis: laiku pa laikam sevi palutiniet. Dažkārt atļaujieties gardu kumosiņu par spīti veselīga dzīvesveida ieteikumiem.

9. Bauslis: Nevajag sevī apspiest dusmas. Tas, kurš pastāvīgi grauž pats sevi tā vietā, lai pastāstītu, kas viņu sarūgtina, bet palaikam arī pastrīdētos ar apkārtējiem, ir vairāk pakļauts saslimšanām, tai skaitā ļaundabīgiem audzējiem.

10. Bauslis. Trenējiet savas smadzenes. Laiku pa laikam miniet krustvārdu mīklas vai spēlējiet kolektīvās spēles, kuras prasa garīgo piepūli, mācieties svešvalodas. Skaitiet prātā nevis ar kalkulatoru.

Bookmark and Share
Top.LV