.

Andris Morozovs: Svētki “Par sportisku ģimeni Rīgā 2014” izdevies kā nekad

LIDO stylefoto.lv  MG 4819Pagājušās brīvdienās 24.-25. maijā, Lido Atpūtas centrā Krasta ielā 76, noticis ģimeņu sporta svētki “Par sportisku ģimeni Rīgā 2014”. Projekta ietvaros apvienojās sekojošie sporta virzieni pauerliftings, spēka cīņa (jakutu cīņa), break dance un hip-hop, bruņinieku vēsturiskais klubs, deju virziens māmiņām ar bērniem un ielu vingrotāji. Bija uz ko paskatīties un pat pašam piedalīties.

 

Kustības „Par sportisku sabiedrību” vadītājs Andris Morozovs atzīmēja ļoti veiksmīgu šī gada jaunumu – jauno māmiņu dejas slingos ar bērniem. Tas acīmredzami demonstrē veiksmīgu sporta un radošas darbības turpinājumu arī pēc bērnu piedzimšanas.

Priekš ielu vingrotājiem Oļega Agafonova (volontieri.lv) vadībā, tika uzstādīti mobilie vingrošanas stieņi. Jebkura vecuma gribētājiem bija iespēja piedalīties organizētās sacensībās. Tas, kurš varēja pievilkties daudz reizes, saņēma diplomu un vērtīgu balvu no latviešu piena produktu ražotāja. Paši organizatori un ielu vingrotāji, pārtraukuma laikā starp sacensībām vadīja ielu vingrošanas meistar-klases.

Neatpalika arī bērni no deju kustības tanec.lv, viņi sacenšas par labāka dejotāja statusu.

Tādu dalībnieku aktivitāti un daudzumu pasākumā negaidīja pat organizatori. Azarts un savstarpējs atbalsts gāja roka rokā visos break dance un hip-hop pasākumos. Ir patīkami skatīties, kā mūsu jaunatne māk jautri pavadīt laiku, ja to iesaistīt pareizā, veselīgā procesā. Attiecībā uz skatītājiem, arī viņi negarlaikojās. Ļaujoties dinamiskai atmosfērai un jauno dejotāju enerģētikai, jautri dejoja līdz un pēc sava uzskata atbalstīja jauno kustību.

Bija arī deju batli, kas jau kārtējo gadu, sporta svētku ietvaros, organizēja slavens Rīgas dzejnieks un mūziķis Avakums Petrovs.

Bruņinieku vēsturiskais klubs izvietoja telti un stendu ar bruņinieku bruņām,  butaforu ieročiem un citiem vēsturiskiem atribūtiem. Pasākuma laikā varēja apskatīt improvizētas bruņinieku cīņas un uztaisīt piemiņas bildi bruņās, kuras izveidoja pēc vēsturiskiem skicēm kalējs Vladimirs Maksimenko.

Lielu interesi izsauca spēka cīņas (mas-reslings) turnīrs, tautā saucams – jakutu cīņa. Sportistu pamatuzdevums ir sēžot viens pretī otram, atbalstoties ar pēdām pret atbalsta dēli un pārvilkt (izraut) nūju vai pārvilkt pretinieku savā pusē. Mūsu spēkavīriem esot ne tikai fizisks spēks, bet arī gara spēks, viņi cīnījās nebūt ne pašā vieglākā disciplīnā, un katrs cīnījās līdz pēdējām mēģinot iegūt tiesības kļūt par visstiprāko.  

Par pasākuma „naglu” kļuva sacensības, kas tika organizēti ar Latvijas Pauerliftinga federācijas atbalstu tautas disciplīnā – spiešana uz reižu skaitu. Un atkal čempionāts savāca rekordlielu dalībnieku skaitu, kas gribēja sevi izrādīt un piedalīties tādā veidā sacensībās.  

Projekta organizatoru, kustības „Par sportisku sabiedrību” līderu Andra Morozova un Vitālija Dubova komentārs: „Kārtējo reizi mēs pārliecināmies, ka mūsu jaunatne ir sportiska un aktīva, ir nepieciešams tikai vairāk uzmanības veltīt attīstības procesiem un aizsargāt tās intereses mūsu valdības priekšā.”

Eksistē teicami sociālie projekti, kas propagandē skaidro prātu pie stūres, kā arī projekti, kas piesaista uzmanību trūcīgo problēmām.

Ir nepieciešami arī līdzīgi sportiski projekti, kas popularizēs veselīgu un sportisku dzīvesveidu, ģimenes tradīcijas ar devīzi „Māte, tēvs, es – sportiskā ģimene!”

 

Pasākuma organizētāji: sportiskā organizācija „Arkan sport”, kustība „Par sportisku sabiedrību”, tanec.lv, ielu vingrošanas sportiskā biedrība, Latvijas Pauerliftinga federācija, ar Rīgas domes Izglitības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.  

Pasākuma viesi: bruņinieku sportiski vēsturiskais klubs Lubeck

 


Projektu atbalstīja: SIA „Latvijas Tīkli”, žurnāls „Sarunas pie ģimenes pavarda” (Sarunas.lv), „1. Biznesa Radio”.

Bookmark and Share
Top.LV