.

Visretākās kaķu šķirnes. 1. Kao mani

kao maniUnikāli kaķi ar neparasti košām, bieži vien daudzkrāsainām, acīm. Dažkārt viņu acīm, pie kam abām uzreiz, piemīt zeltaina nokrāsa, citkārt – tās ir gaiši zilas kā safīri. Spalvai šiem kaķiem ir jābūt tīri baltai, cita acu un spalvas krāsa nav pieļaujama.

Šīs šķirnes pārstāvju nav daudz, jo gaišais gēns ir deģenerējošs, tādēļ pat tīras sugas vecākiem var piedzimt kaķēni ar tumšiem plankumiem vai citas krāsas acīm.

Pirmās ziņas par kao mani kaķiem parādījās 1350. gadā. Tos sāka audzēt Taizemē, precīzāk Siāmas teritorijā, un tolaik  tie piederēja tikai augstmaņiem. Tika uzskatīts, ka šie kaķi nes veiksmi un bagātību.

Šodien ir atlicis vien nedaudz pāri par 200 tīrasiņu kao mani kaķu, lielākā daļa no tiem atrodas audzētavā Taizemē. Tiek uzskatīts, ka suga iznīkst, ja kaķiem ir pārāk mazas acis, acu krāsa blāva, bez izteiktas acu līnijas, purniņš apaļš vai pieplacināts. ASV kao mani kaķēns maksā 20 000 dolārus.

Kao mani kaķi mēdz būt kurli, tas acīmredzot netiek uzskatīts par defektu. Šie kaķi ir līdzsvaroti, vienpatņi, nemīl citus dzīvniekus, taču arī nemēdz uzbrukt, neprasās uz rokām un nav īpaši mīlīgi. Tomēr, ja kao mani ir agresīvs, tas tiek uzskatīts par trūkumu un sugas iznīkšanu.

kao mani 2

Bookmark and Share
Top.LV