.

10 padomi mājokļa atsvaidzināšanai pavasarī. 1. Daļa

1. Veiciet pārkārtošanu. Atstumjat dīvānu no sienas un novietojiet to istabas vidū, noņemiet no sienas tepiķi un noklājiet viņu uz grīdas, pārvietojiet stāvlampu un skapi. Lūk jums jauns interjers!
 
 
2. Ielaidiet mājās dabu. Augļi, bērzu pumpuri, kaltēti zāļu stiebri, smiltis un jūras akmentiņi – tas viss lieliski izskatīsies dažāda lieluma un formas stikla vāzēs. Par dzīvo ziedu kompozīcijām vispār neiet runa.

 
3. Izmantojiet pāra principu,  lai sabalansētu interjeru. Divi krēsli, divas lampas, divas vāzes, divi vienādi puķu podi utt. Koks nelielā muciņā vai lielā puķu podā pretī skapim, arī būs tieši laikā. 
 
4. Pārkrāsojiet sienas vai arī nomainiet tapetes. Tas ir praktisks paņēmiens kā pilnībā pārveidot jebkuru istabu.  Starp citu, dažādu virsmu dekoram (mēbeļu, sienu) tagad ražooriģinālus stikerus.
 


5. Izveidojiet ģimenes foto galeriju . Nopērciet vienādus rāmjus (vai nokrāsojiet dažādus rāmjus viena krāsā) un sagrupējiet tos uz sienas vai uz plaukta tā, kā jums patīk. 
 
6. Atsvaidziniet durvis. Izkrāsojiet vecās durvis dažādās kontrast krāsās.  Stikla ielaidumus var izdekorēt ar krāsainam uzlīmēm. Ja ir vēlme, nomainiet rokturus.

 
 
7.  Piešujiet krāsainas apmales spilvendrānām - vienkrāsaina gultasveļa uzreiz kļūs "jautrāka".
 
8. Padariet plašāku mazu telpu ar liela spoguļa palīdzību, kurš piekārts pie sienas, atstaro gaistu un telpu padara dzīvāku (Starp citu, šis paņēmiens lieliski der tumšajiem koridoriem un vannas istabām.)
 
 
9. Nomainiet taisnstūra žurnālgaldiņu uz diviem mazākiem, vienu apaļu vai galdiņu ar stikla virsmu – katrs no šiem variantiem jums palīdzēs palielināt telpu mājoklī.
 
 
10. Savāciet kopā visus priekšmetus kuri ir jūsu mājas kolekcijā. Nav svarīgi, kas tas ir –dizaineru vāzes, miniatūras mašīnītes, bizbizmārītes vai keramikas traukus. Kolekcija izvietota vienuviet grāmatu plauktā vai vitrīnā, izskatīsies "nopietni" un pievērsīs jūsu viesu uzmanību.
 
 

 
11. Nomainiet mīksto krēslu un dīvānu apšuvi vai vienkārši uzvelciet viņiem čeholus.
 

 
12. Atbrīvojieties no nekārtības dzīvojamā istabā un koridorā, izmantojot mēbeles ar slēgtām daļām - piemēram, pufi ar sēdekļi-vāku, kartona kārbas un kastes, ko ir viegli tīrīt var izvietot zem dīvāna vai soliņa.
 
 
13. Neaizmirstiet par paklāju! Ja viņš ir - noņemiet un noslēpiet prom no acīm. Ja nav bijis - iegādājieties kaut vienu. Pat neliels strīpains celiņš lieliski der rotaļīgas atmosfēras veidošanai.
 
 
14. Nomainiet lampas abažūru izmantojot citu formu, krāsu vai rakstu.
 
 
15. Nomainiet spuldzītes guļamistabā uz mazāku jaudu (mazāk vatu) lai izveidotu romantiskāku atmosfēru. Starp citu, tam var izmantot arī krāsainās lampiņas. 
 
16. Nomainiet tumšos vecos aizkarus uz jauniem, krāsainiem un viegliem (viņi var būt lina, mākslīgā zīda vai organzas). Ņemiet vērā, ka aizkari līdz grīdai vizuāli palielina mazus logus. 
 
 
17. Uzklājiet uz galda galdautu vai uzlieciet dekoratīvu salveti. Gaidautu viegli aizstāt ar austumu gurnu lakatu vai auduma galabu. Drapējumu var izmantot arī priekš neliela žurnālgaldiņa, jo tā aizsegs žurnālus un avīzes, kuri parasti atrodas apakšējā plauktā. 
 
 
 
18. Nokrāsojiet koka mēbeles negaidītā tonī – tas piedos istabai pilnīgi jaunu kolorītu. Nekļūdīgi baltā krāsa paliek topā vienmēr.
 
 
 
19. Nomainier virtuves un vannas istabas dvieļu komplektus. Lai to krāsas sasaucas ar sezonu un jūsu noskaņojumu.

20. Pagatavojiet oriģinālu gultas galvgali gultai savām rokām: tam ir nepieciešams finiera gabals un spilgts audums.
 
 
 
 
21. Vairāki spilveni austrumu gaumē atsvaidzinās veco dīvānu vai krēslu. Tos var pagatavot savam rokām vai nopirkt gatavus.
 
22. Miksējiet dažādus stilus – no tā interjers tikai iegūs. Piemēram, vecmammas bronzas svečturi ļoti mūsdienīgi izskatās uz stikla žurnāl galdiņa hai-tek stilā. 
 
 
23. Dekorējiet grāmatu skapja vai bufetes iekšpusi izmantojot gabalu tapešu vai audumu – šis dizaineru knifs pievērsīs viesu uzmanību plaukta saturam. 
 
24. Ielaidiet mājās pītās āra mēbelesPat viens šāds vasaras krēsls ienesīs mājoklī komfortu un relaksējošu atmosfēru. 
 
25. Pielieciet plauktus virs logiem. Tā jūs maksimāli efektīvi izmantosiet sienas un pie viena, visiem nodemonstrēsiet savu māla vai fajansa trauku, vai CD disku kolekciju. 

26. Pārkrāsojiet griestus viena no istabām debeszilā krāsā .... vai arī kādā citā krāsā. 
 
27. Dekorējiet sienu ar tematisku mini-galeriju.Izgrieziet no žurnāliem skaistas fotogrāfijas par tēmu dārzs, mode, ceļojumi utt. (noderēs arī vecas ēdienkartes, afišas, kartes, diplomi un pat rakstainu tapešu un audumu gabali) un ievietojiet to rāmjos. 
 
 

28. Nomainiet vannas istabas aizkaru un paklājiņu – tas ir pats vienkāršākais veids, ka atsvaidzināt šo istabu.
 
29. Piešķiriet Jūsu vannas istabai SPA salona atmosfēru. Izmantojiet atklātos plauktus, lai izvietotu visu savu aromātisko kolekciju - losjonus, želejas, "bumbiņas" un aromātiskās ziepes. 
 
 

30. Nomainiet veco, nobradāto koridora paklājiņu  uz jaunu un krāsainu, lai priecētu viesus.  
                        
                                      

 

Bookmark and Share
Top.LV