.

Kas iet pa laimes ceļu?

logo-malUz redakciju piezvanīja sieviete.

- Jūs publicējat fragmentus no „Ceļš uz laimi”, bet mūsu bērnam skolā Ziemassvētkos  uzdāvināja šo grāmatu.

Es ieinteresējos un sazinājos ar fondu „Ceļš uz laimi”.

Fonda priekšsēdētāja Velta Krivmane mums pastāstīja par šādu neparastu Ziemassvētku dāvanu. Kā izrādās, Fonds ir noorganizējis grāmatas „Ceļš uz laimi” masveida izsūtīšanu 600 Latvijas skolām.

- Kas tā ir par grāmatu?VeltaK

- Es uzskatu, ka šī grāmata ir ļoti vērtīga, un Latvijas skolēni ir pelnījuši zināt uz veselā saprāta balstītās pamācības, kuras var izmantot dzīvē, lai padarītu stiprāku un uzlabotu sevi, savu ģimeni un savu apkārtni, un efektīvāk radītu labāku nākotni Latvijai. Citās valstīs grāmatas pielietošanas rezultāti par to liecina.

- Kādēļ jūs nolēmāt to dāvināt tieši Ziemassvētkos?

- Tādēļ, ka Ziemassvētki – tas ir laiks, kad cilvēki gaida dāvanas un atver sirdis kaut kam jaunam, kad viņi ir gatavi pieņemt un sniegt brīnumu.

- Vai jums bija kādas atsauksmes no skolām?

- Jā. Atsauksmju skaits pārspēja jebkuras mūsu iedomātās prognozes. Zvana bērni, skolotāji un vecāki. Lūk, daži piemēri.

Piezvanīja vectēvs pensionārs. Pēc viņa domām šīs grāmatas pamācības dzīvē ir tikpat svarīgas kā ceļu satiksmes noteikumi šoferiem. Ja tu tos ievēro, - esi drošībā. Pamācības ir jāzina.

IMG 1033Piezvanīja zēns: „Vai tas ir Fonds „Labestība un laime”? Paldies par dāvanu. Kādēļ grāmata nav parakstīta, ka tā ir domāta tieši man?”. – „Tādēļ, ka mēs sūtījām uzreiz visai skolai. Mēs nezinājām, kura grāmatiņa tiks tieši tev”. – „Sapratu. Paldies par tādu dāvanu!”

Skolu direktori grāmatiņā saskatīja lielisku bērnu morālo īpašību audzināšanas instrumentu. Mēs turpinām saņemt pateicības un pieteikumus lekcijām un semināriem. Skolas lūdz arī DVD un skolotāju komplektus, lai pēc šīs grāmatas vadītu mācību stundas.

Krivmanes kundze redakcijai laipni sniedza vienu no daudzajām fondam adresētajām vēstulēm.

- Cik skolas ir saņēmušas šādu dāvinājumu?

- Vairāk kā 600 Latvijas skolu, - vairāk kā 80 000 grāmatu! – Ar lielu lepnumu paziņoja Fonda „Ceļš uz laimi” priekšsēdētāja.

- Kā jums izdevās izsūtīt šādu grāmatu daudzumu?

- Mums ļoti palīdzēja Latvijas Pasta Eksprespasts. Viņi izdarīja neiedomājami daudz, lai bērni un skolotāji saņemtu savu grāmatiņu laicīgi.

image001Kļuva vēl interesantāk, un, pēc sarunas ar Krivmanes kundzi redakcija tikās ar Latvijas Pasta Eksprespasta departamenta direktoru Mārci Vilcānu.

- Vilcāna kungs, Fonds „Ceļš uz Laimi” ļoti silti atsaucās par jūsu pakalpojumu. Pastāstiet, ko jūs tik neiedomājamu esat paveikuši?

- Mūsu Eksprespasta departaments – tā ir pasta piegāde ar kurjera palīdzību pa Latviju un visu pasauli. Mēs praktizējam individuālu pieeju katram klientam. Mēs cenšamies atrast tādus risinājumus, lai klientam būtu maksimāli ērti un ātri nosūtīt savu pastu. Katrs klients ir personība, un katram ir vajadzīgs kaut kas īpašs.

Tomēr šoreiz mums patiešām nācās papūlēties. Fonds pie mums pēc palīdzības vērsās pirmo reizi, nācās palīdzēt viņiem apstrādāt datu bāzi. Mēs paši  ievadījām klientu datu bāzi sistēmā, noformējām pasūtījumus vairāk kā uz 600 adresēm un sagatavojām uzlīmes uz pakām. Nospiest taustiņu „print” – tas bija viss, ko vajadzēja izdarīt klientam, lai izdrukātu adreses.

Pie kam tas viss norisinājās pirms Ziemassvētkiem, kad mēs esam burtiski pārslogoti ar darbiem. Šajā laikā ir īpaši daudz paku, visi vēlas iepriecināt savus tuviniekus, draugus, klientus. Mēs saviem kurjeriem izsniedzam īpašas „rūķu” cepures, un viņi šajās cepurēs pārvadā neiedomājamu daudzumu Ziemassvētku paciņu.

- Ja jau jums bija tik daudz darba, kādēļ gan jūs ķērāties darīt vēl papildus labo darbu? Vai nebija vēlmes atteikties?

- Protams, ka bija! Es jau biju gatavs atteikties un pārcelt šo paku nosūtīšanu uz janvāri, bet mani darbinieki paši uzstāja, lai izdarītu visu iespējamo un dāvanas bērniem nogādāt līdz Ziemassvētkim.

- Tātad darbinieki piekrita papildus pastrādāt? Kas viņus virzīja?IMG 1047

- Viņi nolēma, ka tā būs laba rīcība. Pirmkārt, tās ir skolas. Otrkārt – grāmatas. Treškārt, un, laikam, tas ir pats galvenais – tās ir dāvanas bērniem. Turklāt ir taču Ziemassvētki. Ziemassvētkos dāvināt grāmatas milzīgam bērnu skaitam, mūsuprāt, ir tik brīnišķīgi, ka mums gribējās tajā piedalīties un sajusties piederīgiem šādam brīnumam, arī nedaudz kļūt Ziemassvētki vecīšiem. Turklāt – bērni gaida dāvanas vairāk par visiem!

Vēlme palīdzēt bija stiprāka par visām grūtībām, un mēs atradām risinājumu.

- Ko Jūs jūtat šajā sakarā?

- Lepnumu par to, ka mēs tikām ar to galā! Es nezinu, kādas emocijas izjuta kurjeri, kas savās cepurītēs pasniedza šīs dāvanas skolotājiem, bet domāju, ka tās bija ļoti pozitīvas emocijas. Katrs decembris ir ļoti „stresains”. Bet, atcerieties filmu „Kā Grinčš nozaga Ziemassvētkus”. Negribas būt tam, kurš nolaupījis Ziemassvētkus un nav izdarījis visu, lai klienti būtu laimīgi. Tad tu dzirdi pateicības vārdus gan no pasūtītāja, gan no saņēmēja.

- Sakiet, par ko jūs domājāt pirms mūsu intervijas?

Vilcāna kungs atzinās: „Ja godīgi, es nedomāju par interviju. Mums tagad ir nākamais klients, un ir jāsteidzas, lai īstenotu vēl vienu lielu projektu.”

Žurnālistu izmeklēšana ir beigusies. Secinājums šāds: Latvijā ļoti daudzi cilvēki iet pa laimes ceļu, darot labus darbus.

Novēlam panākumus Latvijas Pasta Eksprespastam, Fondam „Ceļš uz laimi”, kā arī visiem Latvijas skolotājiem un bērniem.

Bookmark and Share
Top.LV