.

Man ir tikai viena krunka, un es uz tās sēžu

Zanna KalmonCilvēki meklē ilgdzīvošanas noslēpumus, tomēr līdz šim laikam tos nav izdevies atrast. Piemēram, Žanna Kalmon, kura uzstādīja ilgdzīvošanas rekordu, sasniedzpot 122 gadu un 164 dienu vecumu.

Šī francūziete piedzima Orlī. Kad viņai bija 14 gadi, tika uzbūvēts Eifeļa tornis. Viņa ir pat tikusies ar Van Gogu, nekas īpašs. „Viņš bija netīrs, slikti ģērbies un drūms”, viņa 1988. gadā dalījās atmiņās par mākslinieku kādā viņa simtgadei veltītajā intervijā.  Spriežot pēc tā, ka viņa 85 gadu vecumā nodarbojās ar paukošanu, bet 100 gadu vecumā brauca ar velosipēdu, viņai nebija kompleksu, un viņa priecājās par dzīvi. .

114 gadu vecumā Žanna Kalmen filmējās, bet 115 gadu vecumā pārcieta gurnu operāciju, 117 gados atmeta smēķēšanu vien tādēļ, ka viņa bija jau gandrīz zaudējusi redzi un viņai bija nepatīkami katru reizi lūgt piesmēķēt. Būtu arī tālāk smēķējusi, no tā sliktāk nekļūtu.

Žannai nebija pēcnācēju un viņa savos 90 gados noslēdza līgumu ar 47 gadus vecu juristu Rafiju: viņam bija jāsaņem mantojumā vecenītes māja un par to viņš viņai līdz mūža galam maksās renti. Mājas vērtība aptuveni līdzinājās tai summai, kuru viņš tai izmaksāja 10 gados, kurš gan varēja iedomāties, ka viss tā ievilksies!! Nelaimīgais Rafijs ne vien maksāja renti 30 gadus, bet arī nomira agrāk par Žannu, bet izmaksas pēc likuma  turpnāja veikt viņa atraitne.

Kalmon kundzes izteicieni:

„Dievs par mani aizmirsa!”

„Man ir tikai viena grumba, un es uz tās sēžu.”

„Esmu iemīlējusies vīnā.”

„Es vairs nebiju jauna jau pirms simts gadiem.”

Kad Žannai 120. dzimšanas dienā pajautāja, kādu viņa redz savu nākotni (var taču tad, kad grib, uzdot tādus jautājumus!), kundze ģeniāli atbildēja: „Ļoti īsa”

Humora pilnā večiņa tik ilgi nodzīvoja laikam tādēļ, ka tik viegli visu uztvēra.

Avots 

Bookmark and Share
Top.LV