.

No veselā saprāta rokasgrāmatas labākai dzīvei "Ceļš uz Laimi": nedari neko nelegālu

„Nelegālas darbības” ir tās, kas ir aizliegtas ar oficiāliem noteikumiem un likumiem. Tos izstrādā vadītāji, likumdevēji un tiesneši.

kraza

Tie parasti ir ierakstīti likumu kodeksā. Sakārtotā sabiedrībā tie ir publicēti un plaši zināmi. Necaurspīdīgā vai bieži vien kriminālā sabiedrībā ir jākonsultējas ar juristu vai arī pašam jāzina visi likumi; šādā sabiedrībā likumu „nezināšana nav attaisnojums likuma pārkāpumam”.

Jebkuram sabiedrības loceklim, jaunam vai vecam, ir nepieciešams zināt, ko šī sabiedrība uzskata par „nelegālu darbību”. To var uzzināt, pajautājot speciālistiem vai izmantojot bibliotēkas.

„Nelegāla darbība” nav nepaklausība kādai ikdienišķai pavēlei, piemēram: „Ej gulēt!” Tā ir darbība, par kuru, tiesa un valsts var cilvēku sodīt - valsts propagandas mašīna to var piekalt pie kauna staba, uzlikt sodus vai pat ieslodzīt.

Kad kāds izdara kaut ko nelegālu, vienalga-lielu vai mazu, viņš pakļauj sevi briesmām, ka valsts likumu

sargājošās iestādes viņu var arestēt. Nav nozīmes, vai šis cilvēks tiek vai netiek noķerts. Cilvēks pēc nelegālas darbības izdarīšanas kļūst neaizsargāts.

Gandrīz jebkuru vērtīgu mērķi bieži vien varētu sasniegt pilnīgi legāli.

„Nelegāls” ceļš ir bīstams un laikietilpīgs apkārtceļš. Iztēlotās priekšrocības, kuras varētu iegūt, izdarot

nelegālas darbības, parasti izrādās nevērtīgas.

Valsts un valdība drīzāk līdzinās nedomājošam mehānismam. Tā pastāv un darbojas ar likumiem un likumu kodeksiem. Tā ir kā mašīna, kas cīnās pret likuma pārkāpšanu. Tā var būt kā nepielūdzams un nelokāms ienaidnieks jautājumā par „nelegālām darbībām”. Lietu pareizība vai nepareizība nav svarīga likumu un likumu kodeksu priekšā. Svarīgi ir tikai likumi.

Kad Tu saproti vai atklāj, ka cilvēki Tev apkārt veic „nelegālas darbības”, dari visu, lai viņus no tā atturētu! Tu vari ciest pat tad, ja nepiedalies nelegālās darbībās. Piemēram, uzņēmuma grāmatvedis sagroza rēķinus, rezultātā uzņēmums var bankrotēt, un Tu vari pazaudēt darbu. Šādi piemēri var ievērojami ietekmēt cilvēka izdzīvošanu.

Kā grupas dalībnieks, uz kuru attiecas likumi, atbalsti šo likumu skaidru publikāciju, lai tie kļūtu plaši pazīstami. Atbalsti jebkādus legālus politiskus centienus, lai likumi, kas attiecas uz šo grupu, kļūtu vienkāršāki, skaidrāki un sakārtoti. Stingri ievēro principu, ka visi cilvēki ir vienlīdzīgi likuma priekšā: princips, kas savā laikā un vietā – aristokrātijas tirānijas laikā – bija viens no lielākajiem sabiedrības panākumiem cilvēces vēsturē, un kuru nevajadzētu izlaist no redzesloka.

Parūpējies, lai bērni un pieaugušie kļūst informēti par to, kas ir „legāls” un kas ir „nelegāls”, un dari zināmu, pat nedaudz saraucot pieri, ka Tu neatbalsti „nelegālas darbības”!

Pat tādā gadījumā, ja likumpārkāpēji paliek nenotverti, viņi ir vāji valsts varas priekšā.

 

Ceļš uz laimi neietver bailes tikt pieķertam.

41604 66510250540 7493539 n

 www.celsuzlaimi.lv

Bookmark and Share

Veselā saprāta rokasgrāmata labākai dzīvei "Ceļš uz Laimi"

Top.LV