Borščs ar baltajām pupiņām
- Detaļas
- Autors Olesja Balalajeva
Maigs vakars, pie kamīna, šķiet, laime klusi snauž...
Viktors Avins *
Brīnišķīgs vakars! Kafija, tēja, karsta šokolāde, karstvīns, vai varbūt vienkārši silts, mājīgs vilnas pleds, rokās mīļākā grāmata un kamīna uguns, kas māna ar savu gaismu – lūk, kas mums vajadzīgs labai atpūtai!
Kāda laime, kad visi tuvie un mīļie ir mājās, paēduši un laimīgi klusām šņāc savās gultiņās. Mājā, kur Tevi mīl un gaida, vienmēr ir silti un mājīgi. Siltums nāk no pavarda, no sirds un, protams, siltums nāk no garšīgi pagatavotām pusdienām!
Borščs ar baltajām pupiņām.
Pupiņas sauc par augu valsts gaļu, jo tās satur lielu olbaltumvielu daudzumu, tās padarīs zupu sātīgāku un biezāku.
Sastāvdaļas:
Dārzeņu buljons 700 ml
Baltās pupiņas savā sulā ½ burkas
Svaigi spiesta biešu sula
Bietes 1 kg
Kāposti 60 g
Burkāni 50 g
Paprika 60 g
Asie pipari pēc garšas
Sīpoli 50 g
Tomāti 200 g
Ķiploki
Tomātu pasta 50 g
Fruktoze 2 ēdamkarotes
Olīveļļa 2 ēdamkarotes
Zaļumi, pipari Rose, jūras sāls - pēc garšas.
Pagatavošna.
Sarkanos piparus un sīpolus sagriež salmiņos, sīki sagriež kāpostus, burkānus un bietes sarīvē. Verdošā buljonā liek vārīties kāpostus. Rafinētā olīveļļā apcep burkānus, tad pievieno sīpolus un papriku. В pannā uzkarsē bietes ar fruktozi, pēc tam tur pievieno tomātu pastu. Dārzeņu buljonu savieno ar apceptiem dārzeņiem un bietēm ar fruktozi, pievieno pupiņas. Sagriež tomātus un aplej ar verdošu ūdeni, pēc tam aplej ar aukstu ūdeni, notīra, sasmalcina un pievieno borščam. Borščā ielej svaigi izspiestu biešu sulu, pievieno piparus, sāli un ķiplokus.
Boršča šķīvī pievieno zaļumus, piparus Rose un nedaudz sasmalcinātu aso piparu.
Labu apetīti!
Olesja Balalajeva