Visvienkāršākā sēņu zupa
- Detaļas
- Autors Pēc interneta materiāliem
Sastāvdaļas
1 liels kartupelis
1 vidēji liels puravu kāts (tikai baltā daļa)
3 glāzes dārzeņu buljona vai ūdens
400 g šampinjonu (veseli vai tikai kātiņi)
500 ml 20% saldā krējuma
1 daiviņa ķiploka
Šķipsniņa kaltēta timiāna
Melnie pipari – pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Pagatavošana.
Nomizojiet un smalki sagrieziet kartupeli. Šampinjonus sasmalciniet ar nazi, blenderi vai virtuves kombainā. Puravu pārgrieziet gareniski uz pusēm, noskalojiet smiltis un sakapājiet, Ķiploku saspiediet ar naža plakano daļu un sasmalciniet.
Ūdeni vai buljonu uzvāriet, ielieciet kartupeli un puravu. Visu vāriet uz stipras uguns 5 minūtes. Pievienojiet sēnes un vēl pavāriet 7 minūtes, nesamazinot karstumu.
Vienlaicīgi citā katliņā uzvāriet saldo krējumu ar timiānu un ķiplokiem. Sablenderējiet kartupeļu sēņu masu un tad pakāpeniski pielejiet karstu saldo krējumu. Sāli un piparus pievienojiet pēc garšas.