Zupa no bekām
- Detaļas
- Autors Pēc interneta materialiem
Visgaršīgākā zupa sanāk no baravikām. Taču pie bekām ir pieskaitāmas arī apšu bekas un bērzu bekas. Ņemiet vērā, ka apšu beku buljons sanāk garšīgs, bet ļoti tumšs.
Sastāvdaļas:
800–900 g meža sēņu
250 g grūbas
5 vidēji lieli kartupeļi
2 vidēji sīpoli
eļļa
1 lauru lapa
Sāls, melnie pipari
Dilles vai pētersīļi
Krējums
Pagatavošana:
Grūbas iepriekš (12 st.) iemērc aukstā ūdenī. Sēnes notīra un vajadzības gadījumā nomazgā, nožāvē, lielākās sagriež lielos gabalos. Kartupeļus notīra un sagriež ne pārāk lielos gabalos. Sīpolus sīki sagriež.
Sēnes aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra un nolej ūdeni. Vēlreiz aplej ar 1,5l auksta ūdens, un bez vāka vāra, kamēr sēnes gandrīz gatavas. Ar putu karoti izņem sēnes no katliņa, sagriež gabaliņos un 2 min. apcep eļļā. Pievieno sīpolus un cep vēl 3 min. Sēnes kopā ar kartupeļiem, sāli, pipariem un lauru lapu ieber buljonā un vāra, līdz kartupeļi gatavi. Vienlaicīgi citā katliņā sālsūdenī 15-20 min. vāra grūbas, tad grūbas pievieno zupai pēc garšas. Pievieno sasmalcinātus zaļumus un krējumu.