.

Diētiskas brokastis.

dietiskie brokasti

Dietologi apgalvo, ka tieši rīta barības uzņemšana „ieslēdz” vielmaiņu uz pilnu jaudu, ļaujot organismam galīgi pamosties.

Šeit ir dažas brokastu receptes, kuras nepalielinās vidukļa centimetrus, bet uzlādēs ar enerģiju līdz pat pusdienām.

 

1. Auzu pārslu pankūkas ar mellenēm (2 porcijas)
Sastāvdaļas:
1glāze pilngraudu auzu pārslu;
0.5 glāzes vājpiena biezpiena;
0.5 glāzes dabīga vājpiena jogurta;
2 olas;
2 ēdamkarotes svaigu vai kaltētu melleņu;

Vaniļa pēc garšas.


Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas, izņemot mellenes, sablenderē. Iegūtajā viendabīgajā masā iejauc mellenes. Karstu pannu apslacīt ar eļļu un cept pankūkas uz vidējas uguns.

Kalorijas: 400 kcal

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes


2. Burito ar olu, spinātiem un sēnēm (2 porcijas)

Sastāvdaļas:
Tortilja (vai lavašs);
4 olas;
100 g saldētu spinātu;
2 lieli šampinjoni;
2 siera šķēles;

Asā tomātu mērce;

Sāls – pēc garšas.
Pagatavošana:

Karstā pannā ieliet 1 tējkaroti olīveļļas, pievienot spinātus un sēnes un pasautēt 2 minūtes. Tad pievieno olas un kārtīgi maisa, līdz olas ir gatavas. Uz plācenīša – tortiljas vidū noliek siera šķēli, pievieno dažas pilītes asās tomātu mērces un uzliek ceptās olas. Sarullē. Gatavo ruleti sagriež divās daļās un apcep pannā no abām pusēm, līdz siers ir izkusis.

Kalorijas: 250kcal

Pagatavošanas laiks: 20minūtes


3. Auzu putra ar medu un banānu (2 porcijas)

Sastāvdaļas:

0.5 glāzes auzu pārslu „Herkuless”
1 glāze verdoša ūdens
sāls – pēc garšas
1 ēdamkarote medus

1 banāns
kaltētas sēkliņas vai rieksti
Pagatavošana:

Vakarā auzu pārslas aplej ar verdošu ūdeni, no rīta uzsilda, pievieno sagrieztu banānu, sēkliņas vai riekstus un pārlej ar medu.

 

Labu apetīti!

Bookmark and Share
Top.LV