Kartupeļi itāļu gaumē
- Detaļas
- Autors Redakcija
Itāļu virtuves ēdieni ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi!
Sastāvdaļas:
Kartupeļi (lielie) – 8 gab.
Sāls, pipari
Ķimenes – 1 tējkarote
Lauru lapas – 1 gab.
Mīksts siers – 1 gab.
Tomāti (konservētie kaltēti) – 100 gr.
Cukini – 200 gr.
Raudene (oregano) – 1 ēdamkarote
Olīveļļa – 3 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Kartupeļus uzvāri sālsūdenī, pievieno ķimenes un lauru lapas. Sieru un tomātus sagriež lielos gabaliņos. Cukini sagriezt plānos gareniskajos gabaliņos. Aplej ar verdošo ūdeni, pēc tam ar aukstu. Samaisīt sieru ar tomātiem, cukini, raudeni, pipariem un 2 ēdamkarotēm olīveļļas. Kartupeļu virsējo daļu nomizot un izņemt daļu no mīkstuma. Sapilda ar sieru masu un liek uz pannas, kas ir ieeļļota ar olīveļļu, cepeškrāsnī 200o C uz 10 minūtēm.