Šašliki no teļa gaļas
- Detaļas
- Autors Redakcija
Sastāvdaļas:
Teļa gaļa – 600 gr.
Saldā paprika dažādā krāsā – 3 gab.
Mērce teļa gaļai:
Tomāti savā sulā – 200 gr.
Ķiploki – 2 zobiņi
Koriandrs, dilles, baziliks pēc garšas
Marinādei:
Kivi - ½ gab.
Sīpols – 1 gab.
Mārsils – 3 zariņi
Pagatavošana:
1. Teļa gaļu sagriezt lielos gabalos, ielikt bļodā.
2. Marinādei samaisīt mārsila lapas, sīpolus sīki sagrieztos riņķos. Kivi nomizot, samīcīt ar rokām, samaisīt ar sīpoliem un zaļumiem. Marinādi pievienot gaļai, samaisīt un ļaut iemarinēties 10 minūtes.
3. Papriku sagriezt kubiciņos un savērt uz iesmam. Izlikt šašlikus uz redeles un cept cepeškrāsnī (uz varkala) 200 grādu temperatūra 15 minūtes.
Mērce:
Visas sastāvdaļas samaisīt blenderī, pievienot sāli un piparus. Ja tomāti ir ar mizu, tad pirms gatavot mērci nomizot tomātus