Kāpostu tīteņi ar riekstiem, rozīnēm un sēnēm
- Detaļas
- Autors Olesja Balalajeva
Sastāvdaļas:
1 neliela kāpostgalva
Rozīnes – 100 gr
Ciedru rieksti – 100 gr
Svaigas sēnes – 300 gr
Puravi – 1 gab.
Mērcei:
Sasmalcināti tomāti savā sulā – 200 gr
Ķiploki – 1 daiviņa
Olīveļļa – 10 gr
Sarkanais baziliks - 2 zariņi
Dilles — 30 gr
Baltvīns – 100 ml
Pagatavošana:
1. Kāpostgalvai izgriež kacenu, novāra veselu un noņem izvārījušās lapas.
2. Kamēr kāposti vārās, gatavo mērci: sasmalcina ķiplokus, dilles un baziliku, ielikt pannā kopā ar pārējām sastāvdaļām un pavārīt kādas 5 minūtes.
3. Puravu sagriež plānos gredzenos.
4. Sēnes sasmalcina un apcep kopā ar puraviem, riekstiem un rozīnēm.
5. Uz kāpostu lapām uzliek sēņu pildījumu un satin kā aploksni, liek katliņa dibenā, uzlej mērci un uzvāra. Liek šķīvī pa 3 gab. Uzlej mērci un rotā ar zaļumiem.