.

Kāpostu tīteņi ar riekstiem, rozīnēm un sēnēm

505192Sastāvdaļas:

1 neliela kāpostgalva

Rozīnes – 100 gr

Ciedru rieksti – 100 gr

Svaigas sēnes – 300 gr

Puravi – 1 gab.

Mērcei:

Sasmalcināti tomāti savā sulā – 200 gr

Ķiploki – 1 daiviņa

Olīveļļa – 10 gr

Sarkanais baziliks - 2 zariņi

Dilles — 30 gr

Baltvīns – 100 ml

Pagatavošana:

1.      Kāpostgalvai izgriež kacenu, novāra veselu un noņem izvārījušās lapas.

2.      Kamēr kāposti vārās, gatavo mērci: sasmalcina ķiplokus, dilles un baziliku, ielikt pannā kopā ar pārējām sastāvdaļām un pavārīt kādas 5 minūtes.

3.      Puravu sagriež plānos gredzenos.

4.      Sēnes sasmalcina un apcep kopā ar puraviem, riekstiem un rozīnēm.

5.      Uz kāpostu lapām uzliek sēņu pildījumu un satin kā aploksni, liek katliņa dibenā, uzlej mērci un uzvāra. Liek šķīvī pa 3 gab. Uzlej mērci un rotā ar zaļumiem.

 

 

Bookmark and Share
Top.LV