.

Tiramisu ar iebiezināto pienu

 

Sastāvdaļas:Tiramisu 1

200 g "Savijardi" cepumu

250 g Maskarpone siera 

2 ēdamkarotes iebiezinātā piena

150 ml stipras espreso kafijas

Pagatavošana.

Piedāvāju pagatavot tiramisu porcijās skaistos deserta traukos.

Maskarpone sieru saputojam ar iebiezināto pienu. Cepumus nedaudz samitrinām ar kafiju. Trauka dibenā ieklājam cepumus, tad divas karotes siera masas, tad atkal cepumus un atkal divas karotes siera. Cepumus un sieru pārberam ar sarīvētu melno šokolādi.

Ar šokolādi viss ir skaidrs. Tā sekmē laimes hormonu – endorfīnu- izstrādāšanu organismā un dod cilvēkam enerģiju, atslābinātības un pat iemīlēšanās sajūtu. Ir zināms, ka visiedarbīgākā ir rūgtā melnā šokolāde, kura satur vairāk kā 70% kakao pupiņu.

Nevaru neminēt kafiju. Kofeīns rada stipru uzbudinošu iedarbību uz nervu sistēmu un sirds un asinsvadu sistēmu. Ja gribat „uzlādēties”, pagatavojiet kafiju ar kanēli un nelielu konjaka daudzumu. Cits variants – kafija ar kardomonu. Šajā duetā pirmo vijoli spēlē kardomons. Pie kam afrodoziaka spēks ir tieši sēklās.

 

 

Olesja Balalajeva

Bookmark and Share
Top.LV