.

Receptes ar mellenēm. Melleņu pīrāgs.

mellenesSastāvs:

Margarīns – 1 paciņa,

Milti – 2 glāzes,

Olas – 2 gab.,

Mellenes – 1 – 1,5 glāzes,

Cukurs – pēc garšas.

Istabas temperatūras margarīnu sajaucam ar miltiem līdz iegūstam viendabīgu masu.

Mīklu liekam formā, ar rokām veidojam to tādā veidā, lai sanāk pamatne ar maliņām, pie kam maliņām ir jābūt diezgan augstām.
Liekam formu ar sagatavoto pīrāga pamatni cepeškrāsnī, cepam 10-15 minūtes līdz mīkla iegūst zeltainu nokrāsu. Izņemam pamatni un to atdzesējam, neizņemot no cepamā trauka.
Kamēr pamatne atdziest, gatavojam pildījumu. Ogas samīcām ar stampu vai ar dakšiņu līdz viendabīgas putriņas konsistencei. Pievienojam cukuru. Iegūto masu ielejam izceptajā pamatnē.
Atdalām olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus izmantojam saviem mērķiem (piemēram var no tiem pagatavot olu kulteni vai sejas masku). Baltumus sajaucam ar cukuru (apmēram trešdaļu glāzes) un sakuļam līdz stingrām putām. Gatavo olu baltumu krēmu lejam uz ogu masu un pīrāga formu liekam atpakaļ cepeškrāsnī. Ir svarīgi, lai cepeškrāsns visu laiku paliktu ieslēgta. Turam pīrāgu cepeškrāsnī desmit minūtes, šajā laikā virskārta kļūs bēša krāsā. Tad izņemam pīrāgu no cepeškrāsns un atdzesējam istabas temperatūrā. Liekam traukā un pasniedzam kopā ar mellenēm ar putukrējumu vai skābo krējumu.

 

Bookmark and Share
Top.LV