Rabarberu krēms
- Detaļas
- Autors Dansukker
Aptuveni 500 ml
Sastāvdaļas
500 g rabarberu
150 ml ūdens
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 g malta kardamona
2 olas
50 g sviesta
Rabarberus nomazgā un sagriež smalkos gabaliņos. Liek katliņā un vāra, līdz rabarberi ir izšķīduši. Viegli uzputo olas un iekuļ rabarberu masā. Tad masu izspiež caur sietu tīrā katliņā. Pievieno Ievārījuma cukuru, kardamonu un uz nelielas uguns vāra vēl 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot. Noņem no uguns un pievieno sviestu. Tad katliņu ieliek lielā bļodā ar aukstu ūdeni un masu ar elektrisko putotāju puto, līdz tā ir atdzisusi. Ielej sterilizētās burkās. Noslēdz. Uzglabā ledusskapī.