.

Karstā šokolāde meksikāņu gaumē

Karsta sokolade meksikanu gaumeSastāvdaļas:

· 50 g ekstrā rūgtās šokolādes

· 500 ml piena

· 200 ml ūdens

· 3 kanēļa standziņas

· 1/4 tējkarotes kaijana piparu (pēc vēlēšanās)

Šokolādi sagriež mazos gabaliņos. Katliņā ielej pienu un ūdeni un liek uz vidēji stipras uguns. Pienā ieliek kanēļa standziņu un ¾ šokolādes. Ar kanēļa standziņu maisa pienu, lai labi sajaucas un piens sāk smaržot pēc kanēļa. Pēc vēlēšanās var pievienot kaijanas piparu, lai piens kļūtu pikants. Tur uz lēnas uguns, kamēr uzvārās. Kanēļa standziņas pārgriež uz pusēm. Katrā tasītē ieliek pa kanēļa standziņai. Pienu saputo ar putojamo slotiņu. Karsto šokolādi salej tasītēs un pasniedz karstu.

Avots

Bookmark and Share
Top.LV