.

7. Karsts, vēl karstāks. Kafijas receptes ar alkoholu.

kafija maijsKafija „Maskava”

Produkti: 4 tases karstas kafijas „Moka”, 1 glāze konjaka, cukurs pēc vēlmes. 4 glāzēm saslapina malu un iemērc cukurā. Pēc tam tajās uzmanīgi ielej kafiju un iepriekš sasildītu konjaku. Gatavo dzērienu aizdedzina un tūdaļ pasniedz.

 

Kafija „Royal”.

Produkti: gabaliņš rafinēta cukura, 1 tase verdošas melnas kafijas, konjaks.

Cukura gabaliņu ieliek karotē un tur virs verdošas kafijas. Cukuram uzlej nedaudz konjaka vai ruma un turpina turēt virs kafijas, kamēr tas kafijas tvaikos sasils. Ar alkoholu piesūcināto cukura gabaliņu aizdedzina un ļauj, lai cukurs pilētu kafijā. Šāda kafija nerada skurbinošu iedarbību.

 

Punšs „Šoko”.

Produkti: 8 pilnas karotes kakao pulvera, 2 tējkarotes kafijas, ½ l piena, 2 glāzes baltvīna, 2 ēdamkarotes ruma, putukrējums, cukurs pēc garšas.

Kakao, kafiju un cukuru samaisa ar nelielu piena daudzumu. Iegūto maisījumu atšķaida ar atlikušo pienu un uzvāra. Tad pievieno iepriekš sasildītu vīnu un rumu. Gatavo punšu salej glāzes, uzliek putukrējumu un pasniedz. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar kafijas vai kakao pulveri.

 

Kafija kazaku gaumē.

Produkti: ¼ l stipras kafijas, ¼ l sarkanvīna, 3 glāzes degvīna, cukurs. Visus receptē norādītos produktus sajauc. Šī kafija līdzīgi kā visi alkoholu saturoši dzērieni rada stipru iedarbību, tādēļ nav ieteicams to lietot lielās devās.

 

Kafija ar liķieri.

Nepilnā glāzē Varšavas gaumē gatavotas atdzesētas kafijas pielej nedaudz vaniļas liķiera (30 g) un uzliek saputotu saldo krējumu (40 g).

 

Kafija ar konjaku.

50 g konjaka, viena dubultā kafija, viens olas dzeltenums, viena ēdamkarote cukura.

Saputojiet olas dzeltenumu ar cukuru, pievienojiet konjaku un pastāvīgi maisot aplejiet ar verdošu kafiju.

Bookmark and Share
Top.LV