.

Nekas nav atrasts
Monthly View
Mēneša skats
Weekly View
Nedēļas skats
Daily View
šodien
Categories
See by categories

Daily View

Svētdiena 19 Janvāris 2014
  Preceding Day Svētdiena 19 Janvāris 2014 Following Day
  • Datums/Laiks:
    Nosaukums: „Sigulda 2014” atklāšana
    Raksturojums:

    turaida ziemā no augšasVienīgā Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas partnerpilsēta 2014. gadā būs Sigulda, kas arī visa gada garumā piedāvās plašu pasākumu programmu. Īpašs kultūras notikumu klāsts gaidāms arī 19. janvārī, kad Sigulda pievienosies kultūras galvaspilsētas gada programmai.

    Šajā dienā plkst. 15.00 no Rīgas uz Siguldu dosies īpašs vilciens – svētku ekspresis. Visa ceļa garumā pasažierus priecēs muzikāli priekšnesumi, notiks mākslinieciskas aktivitātes. Pilsētas Svētku laukumā būs apskatāmi britu mākslinieka Saimona Beka lielizmēra mākslas darbi sniegā. Eiropas kultūras galvaspilsētas gads Siguldā tiks atklāts ar „Gaismas pastaigām”, Francijas radošās kompānijas „Picto Facto” lielformāta instalācijām, elektroniskās mūzikas programmu „Koncerts septiņiem sintezatoriem”, kas tapusi, sadarbojoties taustiņinstrumentālistam Kasparam Tobim un video māksliniekam Artim Dzērvem, „Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestra” albuma „Kālabad” prezentācijas koncertu, īpašām akcijām un galveno notikumu Siguldas pils kompleksā. Atklāšanas pasākums ir daļa no vides mākslas festivāla „Daba. Pilsēta. Nākotne”, ar ko Sigulda piesaka jaunas, novatoriskas un interesantas norises savā pilsētā.

     

    VAIRĀK PAR PROGRAMMU LASIET SIGULDA.LV

    Atrašanās vieta : Siguldas Livonijas ordeņa pilī 19. janvāris
    Papildu informācija :Svētku ekspresis uz Siguldu no Rīgas dosies pulksten 15.

  • Datums/Laiks: 19:00 
    Nosaukums: „Rienci” – opera, kas Vāgneru padarīja slavenu – atgriežas Rīgā
    Raksturojums:

    Rienci460x310 RETUSHRežisores Kirstenas Dēlholmas iestudētā Riharda Vāgnera opera jeb šajā gadījumā drīzāk opuss tēlos „Rienci. Triumfs un sakāve” nākamā gada 19. janvārī būs viens no Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas publiskajiem atklāšanas pasākumiem. Un šāda izvēle nav nejauša, jo tieši šo operu, kas vēlāk tās komponistam atnesa pasaules slavu, Vāgners sāka rakstīt laikā, kad dzīvoja Rīgā – no 1837. gada augusta līdz 1839. gada jūlijam. Šeit tapuši operas pirmie divi cēlieni, pārējie trīs – Parīzē. Kopš 1878. gada, kad „Rienci” tika iestudēta Rīgā, šī opera te vairs nekad pilnā apjomā nav uzvesta.

    Vairāk šeit

    Atrašanās vieta : Latvijas Nacionāla Opera
    Kontakti : opera.lv
    Papildu informācija :Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīze kasēs

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012

Top.LV