.

Bez kā lecitīns nespēj darboties?

lecitina draugiJa organismā trūkst holīna vai inozitola, nav iespējams izstrādāt lecitīnu pietiekamās devās. To pašu var teikt par vitamīnu B6, kas savukārt aktīvi darbojas tikai magnija klātbūtnē (sirds slimniekiem, kuriem deva magniju pa 500 mg dienā notika „dramatiski uzlabojumi”).

Tātad, ja jums vai jūsu tuviniekiem ir problēmas ar holesterīnu, liekais svars, vai arī jūs uzturā lietojas daudz piesātināto taukskābju, jums papildus ir uzturā jālieto vairāk magnija un B grupas vitamīnu, jo pēc tiem ir daudz lielāka nepieciešamība.

Mūsu „veselīgais” dzīvesveids (kancerogēnās vielas, konservanti, tabakas dūmi utt.) noved pie tā, ka uz artēriju sieniņām (un arī uz citiem iekšējiem orgāniem) izveidojas rētas; tas nesekmē normālu organisma darbību. E vitamīns ir nepieciešams, lai šāda veida rētas uzsūktos un atjaunotos normāla organisma darbība. E vitamīns paaugstina arī lecitīna līmeni asinīs un samazina nepieciešamību pēc skābekļa, tas ir it īpaši svarīgi gadījumā, kad  artērijas  ir aizsērējušas ar holesterīnu. Lietojot 600 ME dienā, ievērojami mazinās sāpes sirdī. Pie kam šķidrās taukskābes stipri palielina nepieciešamību pēc E vitamīna.

Citas vielas, kas nepieciešamas holesterīna līmeņa normalizēšanai organismā: nerafinēti produkti, B12, A pilnvērtīgas olbaltumvielas (bez piesātinātām taukskābēm kā gaļa ar tauku slāņiem), C, jods.

Tātad,  lecitīna „draugi” ir B grupas vitamīni, magnijs un E vitamīns.

Aterosklerozes ienaidnieki ir vitamīni B12, A un C, kā arī jods, nerafinēti produkti un pilnvērtīgas olbaltumvielas saturoša pārtika.

 

Bookmark and Share
Top.LV