.

Jaungada ticējumi

file34917671 2dbdddedIr neskaitāms daudzums ticējumu un paražu, kas saistītas ar Jauno gadu. Kaut kas ir nācis no senseniem laikiem, kaut kas ir parādījies pavisam nesen. Dažas no tām, mūsuprāt interesantākās, – mūsu žurnāla lasītājiem.

 

Ticējumi par naudu.

 

Tuvojoties Jaunajam gadam nedrīkst aizņemties naudu, savādāk viss gads paies parādos.

 

Kad skan pirmais pulksteņa sitiens, sažmiedziet kteisajā saujā monētu un piedomājiet, lai jaunajā gadā būtu nauda. Iemetiet šo monētu glāzē ar šampanieti un to izdzeriet. Pēc tam monētā izurbiet caurumu un nēsājiet to ķēdītē kā piekariņu.

 

Jaungada naktī sapnī var atrast agrāk pazaudētu lietu. Zem gultas ir jānoliek glāze ar ūdeni, tajā – divas dakšas ar asajiem galiem uz augšu. Tad sapnī nāks atbilde.

 

Ticējumi vēlmju piepildījumam.

 

Uz papīra uzrakstiet savu viskvēlāko vēlēšanos un papīru sadedziniet. Pelnus izmetiet ārā pa logu ar vārdiem: „Vējš, dzen skumjas un ilgas projām no manis, dod veiksmi un prieku!” un pasakiet savu vēlēšanos. Tālāk turpiniet: „Vēja gars, izpildi to, ko iecerēju, ar savu spēku pieburu, uz taviem spērniem paļaujos!” Pasakiet to trīs reizes. Vēlēšanās piepildīsies.

 

Pulksteņa sišanas laikā ātri uzrakstiet uz papīrīša vai uz salvetes gabaliņa savu vēlēšanos, aizdedziniet un iemetiet glāzē ar šampanieti, izdzeriet to līdz pēdējam pulksteņa sitienam. Jūsu vēlēšanās noteikti piepildīsies.

 

No zariņiem izveidojiet tiltiņu un nolieciet to zem spilvena. Pirms došanās gulēt pasakiet: „tas, kurš man lemts, lai pārved mani pāri tiltam!” Līgavainis noteikti atnāks sapnī.

 

Ielejiet glāzē ūdeni, ieberiet sāli un pelnus, nolieciet uz loga un sakiet: „Ūdeni dzert. Ar sāli sālīt, pelniem degt, bet man līgavaini skatīt”, vienlaicīgi skatieties glāzē. Ja jums stāv priekšā precības, jūs noteikti ieraudzīsiet savu iecerēto.

Bookmark and Share
Top.LV