.

Sagaidot Pavasara saulstāvjus, folkloras kopas aicina Rīgas iedzīvotājus uz Lielās dienas svinībām

LielāsdienasšūpošanāsSagaidot Pavasara saulstāvjus, folkloras kopas aicina Rīgas iedzīvotājus uz Lielās dienas svinībām ceturtdien, 20. martā, Arkādijas parkā, bet sestdien, 22. martā - Līvu laukumā, piedāvājot veikt tradicionālos pavasara atnākšanas rituālus - šūpošanos, olu krāsošanu un ripināšanu, kā arī kopīgu Lielās dienas dziesmu dziedāšanu.

20. martā Lielās dienas svinības sāksies agri no rīta plkst. 6.00, kad Arkādijas parkā ikviens interesents tiek gaidīts uz Saules sveikšanas rituālu. Līdz pat plkst. 8.00 folkloras kopas „Grodi” vadībā taurētāju, dūdinieku un stabulētāju orķestris, Rīgas folkloras kopas un pasākuma dalībnieki varēs iepazīt un piedalīties tradicionālajos auglības, veselības un skaistuma veicināšanas rituālos.

22. martā Lielās dienas svinēšana notiks pašā pilsētas sirdī – Vecrīgā, kur no plkst. 12.00 līdz pat četriem pēcpusdienā Līvu laukumā kopā ar folkloras kopām būs gan šūpoļu pušķošana, gan šūpošanās, olu krāsošana, ripināšana, Lielās dienas dziesmu skandēšana, apdziedāšanās, kā arī rotaļas un kopīga sadancošanās. Pasākumā gaidīts ikviens iedzīvotājs, bet jo īpaši ģimenes ar bērniem. Pasākumā piedalīsies Rīgas folkloras kopas: „Budēļi”, „Dandari”, „Garataka”, „Grodi”, „Krulla”, „Lāns”, „Rija”, „Skandinieki”, „Berendejka” un „Iļjinskaja pjatņica”.

Pavasara saulstāvju atnākšanas pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD), tos rīko Latvijas Folkloras biedrība.

 

Bookmark and Share
Top.LV