.

Latvijā ir atbraukusi vēl viena zelta medaļa. Jefimija Klementjeva uzruna žurnāla lasītājiem.

CIMG4351Draugi, labdien!

Lūk, atkal esmu es.

Atvainojiet, ka tik ilgi nebiju kopā ar Jums.

Nedomājiet, ka es visu vasaru atpūtos. Tieši otrādi, vasara man ir treniņi, sacensības, atkal treniņi uz ūdens Jūrmalā un Lielupē.

Te nu ir arī rezultāts.

No 3. Līdz 11. augustam Turīnā (Itālija) notika kanoe airēšanas sacensības«World Master Games». Es nekritu kaunā, aizstāvēju Latvijas godu un kļuvui par Pasaules čempionu senioru vidū kanoe vieninieku startā 200 metru distancē (sprints).

Tas bija neaizmirstami!

Vispirms vajadzēja uz Turīnu aizbraukt. Sakarā ar to, ka ar laivu lidmašīnā nelaiž, man nācās pašam sevi nolīgt par šoferi un mašīnā nobraukt visu garo ceļu no Rīgas līdz Turīnai un atpakaļ. Visu 5000 km garo ceļu cauri Lietuvai, Polijai, Vācijai, Francijai. Redzēju tik daudz brīnišķīgu skatu visapkārt!CIMG4351

Turīnā iebraucu tieši uz sacensībām.

Skats bija ļoti krāšņs.

Ūdens ezerā burtiski mutuļoja.

Pirmkārt, bija sabraukuši apmēram 1000 airetāji no visas pasaules. Tas ir arī saprotams, jo šāda līmeņa spēles līdzīgi kā Olimpiskās spēles notiek reizi četros gados.

Otrkārt, bija neiedomājams karstums – 40 grādi ēnā. Bet mēs, sportisti, bez jebkādas ēnas visu dienu pavadījām ūdenī. Sākumā bija iepriekšējās kārtas starti, pēc tam – pusfināls, un tikai pēc tam – fināls. Manā kategorijā - kanoe airēšanā vieniniekiem, bija 36 kandidāti, un katrs gribēja uzvarēt. Bet zelta medaļa ir tikai viena.

Atmosfēra bija sakaitēta ne tikai uz ūdens, bet arī krastā, skatītāju bija tik daudz kā stadionā, ar laivu cauri neiziet.

Dzenājāmies ar laiviu divas pilnas dienas no 8 rītā līdz 22 vakarā.

Un lūk, rezultāts – zelta medaļa!

Uz sacensībām braucu par saviem līdzkliem, tā ka naudas aizgāja padaudz.

CIMG4336
Un tik un tā par uzvaru nolēmu sev kaut ko uzdāvināt, un nopirku sev jaunu airi. Tas ir daudz vieglāks par manu iepriekšējo, ar kuru biju guvis uzvaras iepriekšējos piecpadsmit gadus.

Tādēļ nākotnē gūšu uzvaras jau ar jauno airi.

Tagad, tikko kā uzsākšu darbu, priecēšu jūs ar jauniem vingrinājumu kompleksiem, lai sportiskie sasniegumi būtu arī jums.

Lai jums veicas un uz tikšanos.

Bookmark and Share
Top.LV