.

Kā iemācīt bērnam personīgās drošības noteikumus. 2. recepte

Berni 22. Recepte. Mācām rotaļājoties.

Pasakas var ne tikai lasīt vai stāstīt, tās var arī izspēlēt kā mini izrādes. Paņemiet divas trīs piemērotas rotaļlietas un izspēlējiet īsu ainiņu, kā, piemēram, lapsa piemānīja vīru. Var arī izdomāt mazus sižetus: „Kā Zaķis nepareizi gāja pāri ielai”, „Kā viena meitene iekāpa svešā mašīnā un tika aizvesta nezin kur”, „Kā lifta kabīnē liels Vilks gandrīz apēda Zaķīti”.

Izspēlējāt, parunājāt, pēc tam kopīgi pameklējiet izeju, kas ir jāizdara, kā pareizi rīkoties, lai nenokļūtu nelaimē? Noteikti praksē nostipriniet to, ko izspēlējāt un izrunājāt.

Izmantojiet piemērotas situācijas. Piemēram, ejat pa trotuāru un pajautājiet: ”Kā tu domā, kādēļ mēs neejam gar pašu maliņu?” Bērnam ir jāatbild, ka, pirmkārt, tādēļ, ka ir bīstami, pa ceļu brauc mašīnas, un, otrkārt, jāpaskaidro, kādu bīstamību šis apstāklis rada.

Jūs varat modelēt situāciju, piemēram, „Ko darīt, ja kāds klauvē pie durvīm?” vai „Ka var izsaukt policiju vai ugunsdzēsējus?” Izspēlējiet situāciju praksē, lai bērns parāda, kas ir jādara, vai lai uzzīmē vai izdomā dzejolīti, uzzīmē plakātu un pakarina redzamā vietā, var dot uzdevumu un skatīties, kā viņš to izpilda.

 

Bookmark and Share
Top.LV