Argentīnas čībiņas
- Detaļas
- Autors Olesja Balalajeva
Pazīstamais argentīniešu ēdiens, kuru biežāk izmanto kā uzkodu, bet manā gadījumā tas ir kā pilnvērtīgas pusdienas.
Sastāvdaļas (6 personām):
6 vidēji lieli cukini
100 g hamona
100 g vistas filejas
2 vārītas olas
1 ēd. karote pētersīļu
1 ēd. karote muskatriekstu
6 ēd. karotes bešamela mērces (vai mazkaloriju krējuma)
6 ēd. karotes rīvēta siera (mocarella)
2 ēd. karotes olīveļļas
Sāls, pipari
Pagatavošana.
Cukini nomazgā un uzmanīgi izņem viduci, izveidojas burvīgas čībiņas. Apcep nelielus hamona gabaliņus un vistas fileju, tad to sajauc ar olu un izgrebtajiem cukini gabaliņiem. Pievieno bešmela mērci, sāli, piparus, pievieno sasmalcinātus pētersīļus un muskatriekstus. Uzmanīgi visu iepilda “Čībiņās” un pa virsu apkaisa ar sieru.
Pasniedz karstu.