.

Slinkie vareņiki.

vareniki-v-masleSastāvs:

Biezpiens – 200 g

Ola - 1 gab.

Cukurs – 1 ēdamkarote

Milti – aptuveni 1 glāze

Rozīnes – pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

Biezpienu labi samīcām ar olu un cukuru, lai nerodas kunkuļi.

Maisot ar dāsnu roku pieberam miltus. Kad ar karoti maisīt kļūst grūti, apkaisām roku ar miltiem un turpinām mīcīt ar roku. Sanāk mīklas pikucis, kas nelīp ne pie rokām, ne pie bļodas.  Ja vēlaties, gatavā mīklā var iebērt rozīnes  un atkal visu samīcīt.

Virtuves dēlīti apkaisām ar miltiem. Ērtības labas mīklu sadalām divās daļās un veidojam divas „desiņas”, katru apmēram 2 cm diametrā. „Desiņas” sagriežam apmēram 1,5 cm šķēlēs. Slinkos vareņikus pa vienam metam katliņā ar verdošu ūdeni, lai nesalīp. Samaisām ar putu karoti, uzliekam vāku un gaidām, kamēr uzvārās.  Kad ūdens uzvārīsies, gatavie vareņiki pacelsies un mēģinās izmukt n katliņa. Šajā brīdī ir īstais laiks vareņikus ar putu karoti izņemt no katliņa un salikt pa šķīvjiem.

Pasniedz ar krējumu.

Labu apetīti!

Bookmark and Share
Top.LV