Pankūkas ar „iecepumiem”
- Detaļas
- Autors Pēc interneta materiāliem
Kaut kas ar kaut ko – tas ir tieši par šādām pankūkām!
Kas tad īsti ir „iecepums”? Tas ir pildījums, tikai nevis ietīts pankūkā, bet iecepts tajā iekšā. Der jebkura pankūku mīkla – kāda jums vairāk patīk. Mums masļeņica vienmēr ir ar pankūkām, kas iejauktas ar kefīru, paniņām vai pienu. Pagaršojiet mūsu pankūkas!
Sastāvdaļas:
2 olas
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
1tējkarote sodas
3 tējkarotes citronu sulas
1 glāze verdoša ūdens
Aptuveni 500-600 g miltu
50 ml augu eļļas
piens (aptuveni 1 l)
„Iecepumam” var ņemt jebko:
- Sasmalcinātas vārītas olas
- Nedaudz apceptus sīpolus vai sēnes, vai visu kopā
- Salmiņos sagrieztu sieru vai šķiņķi
- Nelielus ābolu gabaliņus
- Bekona šķēlītes un sīki sagrieztu ... sālītu speķi!
Pagatavošana
Olas nedaudz sakuļ ar sāli, cukuru un pusi piena (kefīra), ieber miltus ar sodu, samaisa un ielej verdošu ūdeni. Ātri maisot ielej eļļu un citrona sulu. Atšķaida ar aukstu pienu līdz vajadzīgajai konsistencei. Cep sausā pannā. Piena vietā var ņemt kefīru, bet tad nav vajadzīga citrona sula.
Gatavās pankūkas līdzinās mežģīnēm!
Lai pankūkā ievietotu „iecepumu”, sākumā uz pannas uzlej nedaudz mīklas, tad, kad mīkla nedaudz būs saķērusies, pamazām uzliekam pildījumu un uzlejam vēl mīklas kārtu (nedaudz, lai pankūkas nebūtu biezas). Apgriežam pankūku un ... „iecepums ir iekšā”! Visgaršīgākās pankūkas sanāk ar āboliem un speķīti.