.

Сrêpes jeb pankūkas franču gaumē

krep-appleLai arī tiek uzskatīts, ka pankūkas ir sens krievu ēdiens, tās garšo visiem un gatavo tās dažādi. Piemēram, franču  crêpes!

Kāda ir atšķirība starp franču  crêpes un parastajām pankūkām? Vienkārši tajās ir vairāk olu un cukura, tiek pievienots sviests un pikantākai garšai – liķieris.

Crêpes sastāvdaļas:

Mīkla:

300 g miltu

3 olas

3 ēdamkarotes cukura

2 ēdamkarotes augu eļļas

50 g kausēta sviesta

piens uz pusēm atšķaidīts ar ūdeni

glāzīte liķiera (augļu vai krējuma)

 

Pildījumi var būt dažādi, piemēram, šādi:

-       apelsīnu džems ar 2 ēdamkarotēm liķiera

-       ar saldo krējumu sakultas zemenes

-       vārītais krēms ar augļiem

-       šokolādes mērce.

 

Pagatavošana

Olas sakuļ ar cukuru, pievieno eļļu, ieber miltus un, pielejot pienu,  iejauc mīklu. Pielej izkausētu sviestu un liķieri, labi samaisa un cep pankūkas.  Tālāk – uz vienas pankūkas puses uzsmērē jebkuru pildījumu un pārloka uz pusēm, vai pildījumu uzsmērē uz visas pankūkas un sarullē. Rotājums pēc izvēles.

Bookmark and Share
Top.LV