Сrêpes jeb pankūkas franču gaumē
- Detaļas
- Autors Pēc interneta materiāliem
Lai arī tiek uzskatīts, ka pankūkas ir sens krievu ēdiens, tās garšo visiem un gatavo tās dažādi. Piemēram, franču crêpes!
Kāda ir atšķirība starp franču crêpes un parastajām pankūkām? Vienkārši tajās ir vairāk olu un cukura, tiek pievienots sviests un pikantākai garšai – liķieris.
Crêpes sastāvdaļas:
Mīkla:
300 g miltu
3 olas
3 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes augu eļļas
50 g kausēta sviesta
piens uz pusēm atšķaidīts ar ūdeni
glāzīte liķiera (augļu vai krējuma)
Pildījumi var būt dažādi, piemēram, šādi:
- apelsīnu džems ar 2 ēdamkarotēm liķiera
- ar saldo krējumu sakultas zemenes
- vārītais krēms ar augļiem
- šokolādes mērce.
Pagatavošana
Olas sakuļ ar cukuru, pievieno eļļu, ieber miltus un, pielejot pienu, iejauc mīklu. Pielej izkausētu sviestu un liķieri, labi samaisa un cep pankūkas. Tālāk – uz vienas pankūkas puses uzsmērē jebkuru pildījumu un pārloka uz pusēm, vai pildījumu uzsmērē uz visas pankūkas un sarullē. Rotājums pēc izvēles.