.

Pīle ar rīsiem un kaltētām plūmēm

utka s risomĻoti garšīga pīle, pildīta ar rīsiem un kaltētām plūmēm, brīnišķīgi saskan ar neparastu ķiploku mērci.  Lai pagatavotu sešas porcijas pildītas pīles, ņemiet šādus produktus:

- 250 ml sarkanvīna

- pīle 2 kg svarā

- 200 g vārītu rīsu

- 150 g kaltētu plūmju

Mērcei

- viena daiviņa ķiploka

- 1 paprika – pēc vēlēšanās

- 10 ml sojas mērces

- 30 ml krējuma

- 30 ml majonēzes

- 1 sīpols

 

Kaltētās plūmes nomazgājam, nedaudz nonusinām, sagriežam mazos gabaliņos. Aplejam ar karstu sarkanvīnu, uzliekam vāku un atstājam uz 30 minūtēm. Nolejam vīnu atsevišķā traukā, plūmes sajaucam ar vārītiem rīsiem.

Gatavojam mērci. Sīki sagriežam sīpolu, ķiploku notīrām un izspiežam caur ķiploku spiedi, savienojam un pievienojam pārējās mērces sastāvdaļas, kā arī trīs ēdamkarotes vīna. Visu samaisām, ar mērci ierīvējam pīli no iekšpuses un ārpuses, ietinam pārtikas plēvē un atstājam uz divām stundām siltā vietā.

Piepildām pīli ar vīnā izmērcētām plūmēm un rīsiem, liekam cepamplēvē. Pīli cepam cepeškrāsnī ne mazāk kā pusotru stundu 180 grādu temperatūrā, laiku pa laikam pagrozām. Gatavo pīli izņemam no cepamplēvas, liekam uz plakana trauka, rotājam ar svaigiem tomātiem uz zaļumiem.  

Bookmark and Share
Top.LV