Sautējums podiņā
- Detaļas
- Autors Olesja Balalajeva
Sastāvdaļas:
Tītara fileja 500 g
Kabacis 200 g
Selrijas kāts 70g
1 sīpols.
1 burkāns.
Ķiršu tomāti 75 g
Pētesīļi 30 g
Šampinjoni 60 g
Baziliks 30 g
Sojas mērce 25 ml
Timiāns 3 zariņi
Ūdens 250 ml
Olīveļļa 1 ēdamkaote.
Sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana.
Tītara gaļu sagriež nelielos gabaliņos, burkānus - šķēlītēs. Sīpolus sagriež lielos gabalos. Sagriež selerijas un sēnes.
Pannā bez sviesta apcep burkānus, sīpolus un selerijas, pievieno lielos gabalos sagrieztus kabačus, ķiršu tomātus, sojas mērci un sāli pēc garšas. Viegli apcep sēnes.
Tītara gaļu apcep olīveļļā. Cep nelielās porcijās, lai neiztek visa sula. Tītara gabaliņus saliek podiņos, pa virsu saliek dārzeņus un sēnes, pielej verdošu ūdeni un timiāna zariņu. Pievieno sāli un aromātiskās zālītes pēc garšas. Podiņiem uzliek vāciņus un cep cepeškrānī 15 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Zaļumus sasmalcina un pievieno pirms pasniegšanas.
Olasja Balalajeva