.

Dārzeņu sacepums ar malto gaļu

sacepums 1Dārzeņu sacepums ar malto gaļu ir viegli pagatavojams.

To var gatavot, izmantojot jebkurus dārzeņus, vienmēr sanāk garšīgi, un šis ēdiens satur visveselīgāko produktu kombināciju – dārzeņi + gaļa. Recepte ir universāla, var izmantot jebkuru malto gaļu un dažādus dārzeņus jebkurās proporcijās. Ēdiens būs interesants arī tiem, kas seko līdzi figūrai vai vēlas novājēt, jo ir barojošs un gandrīz nesatur ogļhidrātus, kuri pārveidojas taukos.

Sastāvs: maltā gaļa (jebkura, man bija vistas gaļa) – 500g, 1 sīpols, dārzeņi – 500g (man ir saldētu puķkāpostu un brokoļu maisījums), tomātu sula 200g, zaļumi – 10g, sāls, pipari pēc garšas.sacepums 2

Pagatavošana: maltajai gaļai pievienojam sasmalcinātus sīpolus vai arī, maļot gaļu, piemaļam klāt arī sīpolu, tad pievienojam zaļumus, sāli un piparus. Maltās gaļas masu sadalām divās līdzīgās daļās. Vienu daļu vienmērīgā kārtā izklājam trauka dibenā, uz maltās gaļas uzliekam dārzeņus. Es uzliku saldētu puķkāpostu un brokoļu maisījumu. Tad pa virsu dārzeņiem uzliekam otru maltās gaļas daļu. Tomātu sulai pieliekam sāli un pārlejam pāri topošajam sacepumam. Pa virsu var pārkaisīt zaļumus.

Sulu var pagatavot no tomātu pastas (es vienmēr lietoju „Pomidorku”) – (sk. Tomātu pastas mērce), tam nepieciešams 2 tējkarotes tomātu pastas izšķīdināt glāzē ūdens, samaisīt un pievienot sāli.

Liekam sacepumu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem uz 30-40 minūtēm. Manā gadījumā pietika ar 30 minūtēm.

Sanāk garšīgs, sulīgs, veselīgs un salīdzinoši vienkāršs ēdiens! Šāds dārzeņu sacepums ar malto gaļu kalpos kā vieglas vakariņas. Atkarībā no gadalaika to var gatavot ar sezonas dārzeņiem, iegūstot atšķirīgu garšu.

sacepums 3
Izmantojot diētisku liesu gaļu ar viegliem dārzeņiem kā šajā receptē, ēdienā būs vien kāda 71 kalorija, un tas ir ļoti maz. Tomēr jūs būsiet pilnīgi paēduši. Šī ir laba veselīga ēdiena recepte, kas sevī apvieno daudzus pozitīvus momentus:  cepšana cepeškrāsnī ir viens no veselīgākajiem ēdiena pagatavošanas veidiem, barojošas diētiskas olbaltumvielas un dārzeņus, kas satur daudzas vērtīgas uzturvielas.

Bookmark and Share
Top.LV