.

Pikantā rulete no vistas krūtiņas

Vistas rulete 1Ruleti no vistas krūtiņas gatavo vienkāršino ikdienišķiem un pieejamiem produktiem, tā sanāk ne tikai garšīga, bet arī  oriģināla un pat varētu teikt, ka svinīga.

To var lietot gan kā karsto ēdienu, gan kā garšīgu uzkodu: sagriezta nelielās ripiņās vistas rulete rotās jebkuru svētku galdu. Šādu visumā vienkāršu ēdienu var pagatavot bez īpašiem laika zaudējumiem parastā darba dienā, iepriecinot savus tuviniekus ar ēdiena daudzveidību. 

Sastāvdaļas:

  • vistas krūtiņa (vai tītara krūtiņa) – 1-2 gab.,
  • burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.,
  • sālīti vai marinēti gurķi – 1-2 gab.
  • Tomātu mērce vai pasta – ap 100g,
  • ķiploks – 2 daiviņas,
  • sāls, pipari pēc garšas, zaļumi – pēc garšas.

Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no krūtiņas izmēra, kura mēdz būt dažāda, tādēļ norādīts aptuveni.Vistas rulete 2

Pagatavošana: sākumā gatavojam ruletes pildījumu. Uz rupjās rīves sarīvējam burkānus, sīki sagriežam sīpolus, pēc tam to visu apcepam līdz pusgatavībai. Gurķus sagriežam salmiņos, tomēr labāk tos sarīvēt uz speciālas rīves, ja tāda ir. Kamēr maisījums dziest, vistas krūtiņu šķērsām sagriežam plāksnēs un katru plāksni izklapējam. Tagad sākam veidot vistas krūtiņas ruletes: uz katru plāksni uzliekam nedaudz burkānu un sīpolu masas, pēc vēlēšanās pievienojam zaļumus un izkārtojam dažus gurķu gabaliņus. Pa virsu uzpilinām tomātu pastu (apm. 1 ēdamkarote) un sarullējam ruletītes, nostiprinām ar zobu bakstāmajiem. Ja pildījums nedaudz veļas ārā, tas nekas.

Vistas ruletītes ievietojam traukā, kurā ieklātas folijas, apkaisām ar saspiestām ķiploku daiviņām, apklājam ar foliju un liekam 200ºC cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Tad izņemam ārā, atveram foliju un ieliekam vēl cepeškrāsnī uz 5 min.   

Pēdējā darbība nav obligāta, jo vistas ruletes kļūs nedaudz sausākas, tomēr gadījumā, ja jūs gribat tās pasniegt kā auksto uzkodu, labāk tos paturēt 5 min. karstumā bez folijas. Kopumā ruletēm ir jābūt cepeškrāsnī 35-40 min.

Vistas rulete 3
Vistas ruletītes izņemam no cepeškrāsns, liekam uz šķīvja, izņemam zobu bakstāmos, aplejam ar iztecējušo sulu un pasniedzam galdā. Sanāk oriģināls diētisks ēdiens ar oriģinālu pikantu garšu, pagatavots no liesas, viegli sagremojamas gaļas un dārzeņiem. Laba recepte veselīgai maltītei – garšīgi, sātīgi un veselīgi. Un vienkārši!

Varam arī pagaidīt, kamēr vistas ruletītes atdziest, tad sagriezt to ripiņās, veidojot savdabīgus vistas rullīšus. Šī garšīgā uzkoda rotās jebkuru galdu un patīkami pārsteigs viesus.

Patīkamu apetīti un esiet veseli! Rakstiet savus komentārus – atgriezeniskā saite ir ļoti svarīga!

 

Bookmark and Share
Top.LV