Čigāna sirds. Ābolu deserts.
- Detaļas
- Autors Redakcija
Vienkāršas sastāvdaļas, savienotas ar mīlestību, var cept kā cepeškrāsnī tā arī mikroviļņu krāsnī. Izvēle jūsu rokās.
5-6 sarkani saldskābi āboli;
1 glāze trekna krējuma
200 g biezpiena (sīkgraudaina)
4 ēdamkarotes cukura
5-6 lielas saldas zemeņogas
150 g maigu „Dāmu” cepumu
½ tasītes stipras kafijas
Garšvielas: kanēlis, krustnagliņas, anīss, kardamons, rozā pipari, daži piparmētru zariņi rotājumam.
1. Sākumā āboliem nogriežam „vāciņus”;
2. Āboliem izgriežam serdi mīkstumu;
3. Miezerī sastampājam garšvielas;
4. Garšvielas pievienojam biezpienam;
5. Biezpienam pievienojam krējumu, cukuru un labi samaisām;
6. Ābola dibenā liekam nedaudz biezpiena masas, tad liekam zemeni;
7. Piepildām ābolu ar biezpienu, atstājot 1 cm no malas;
8. Virs biezpiena 1 kārtā liekam cepumu;
9. Cepumu pārlejam ar kafiju;
10. Uzliekam āboliem „vāciņus” un liekam mikroviļņu krāsnī uz 15-20 min. (jauda 800 wt);
11. Cepšanās laikā ābols izlaiž sulu. Liekam ābolu porcijas traukā, pārlejam ar aromātisku sulu un rotājam ar piparmērtu zariņu.
Labu apetīti!