.

Čigāna sirds. Ābolu deserts.

serdce ciganaVienkāršas sastāvdaļas, savienotas ar mīlestību, var cept kā cepeškrāsnī tā arī mikroviļņu krāsnī. Izvēle jūsu rokās.

5-6 sarkani saldskābi āboli;

1 glāze trekna krējuma

200 g biezpiena (sīkgraudaina)

4 ēdamkarotes cukura

5-6 lielas saldas zemeņogas

150 g maigu „Dāmu” cepumu

½ tasītes stipras kafijas

 Garšvielas: kanēlis, krustnagliņas, anīss, kardamons, rozā pipari, daži piparmētru zariņi rotājumam.

1.    Sākumā āboliem nogriežam „vāciņus”;

2.    Āboliem izgriežam serdi mīkstumu;

3.    Miezerī sastampājam  garšvielas;

4.    Garšvielas pievienojam biezpienam;

5.    Biezpienam pievienojam krējumu, cukuru un labi samaisām;

6.    Ābola dibenā liekam nedaudz biezpiena masas, tad liekam zemeni;

7.    Piepildām ābolu ar biezpienu, atstājot 1 cm no malas;

8.    Virs biezpiena 1 kārtā liekam cepumu;

9.    Cepumu pārlejam ar kafiju;

10. Uzliekam āboliem „vāciņus” un liekam mikroviļņu krāsnī uz 15-20 min. (jauda 800 wt);

11.  Cepšanās laikā ābols izlaiž sulu. Liekam ābolu porcijas traukā, pārlejam ar aromātisku sulu un rotājam ar piparmērtu zariņu.

Labu apetīti!

Bookmark and Share
Top.LV