Deserts: Šokolādes suflē ar hurmu
- Detaļas
- Autors Olesja Balalajeva
Hurma satur daudz vērtīgu ogļhidrātu un šķiedrvielu. Rūgtā šokolāde satur bioflavonoīdus, kuri mūs pasargā no saslimšanas ar vēzi un šūnu novecošanās. Hurmā ir liels daudzums beta karotīna, kas ādu padara jaunu un gludu.
Sastāvdaļas:
Hurma 2 gab.
Milti 1 (var 2) ēdamkarotes
Šokolāde 100 g
Olas 2 gab.
Cukurs 1 tējkarote
Piens 100 ml
Pūdercukurs pārkaisīšanai
Irdinātājs 1 tējkarote
Pagatavošana.
Hurmu sagriež 4 daļās un izņem kauliņus. Formiņās ieliek pa 4 hurmas gabaliņiem.
Uzsilda pienu, kad tas sāk tvaikot, pievieno salauztu šokolādi, maisot to izkausē, bet nevāra. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno šokolādei. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Šokolādi ar olu dzeltenumiem puto ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievienojot nedaudz miltu, pēc tam pievieno irdinātāju, samaisa un pievieno saputotos olu baltumus. Samaisa ar putojamo slotiņu un salej formītēs ar hurmu.
Šokolādes suflē cep 210° temperatūrā 15-20 minūtes, gatavu apkaisa ar pūdercukuru.
No šī daudzuma sanāk 4-5 porcijas suflē. Ja pievieno 2 ēdamkarotes miltu, sanāks brīnišķīgi šokolādes mafini!
Labu apetīti!
Olesja Balalajeva