.

Deserts: Šokolādes suflē ar hurmu

sufleHurma satur daudz vērtīgu ogļhidrātu un šķiedrvielu. Rūgtā šokolāde satur bioflavonoīdus, kuri mūs pasargā no saslimšanas ar vēzi un šūnu novecošanās. Hurmā ir liels daudzums beta karotīna, kas ādu padara jaunu un gludu.

 

 

  

Sastāvdaļas:

   Hurma 2 gab.

Milti 1 (var 2) ēdamkarotes

   Šokolāde 100 g

   Olas  2 gab.

   Cukurs 1 tējkarote

   Piens 100 ml

   Pūdercukurs pārkaisīšanai

   Irdinātājs 1 tējkarote

Pagatavošana.

 Hurmu sagriež 4 daļās un izņem kauliņus. Formiņās ieliek pa 4 hurmas gabaliņiem.

Uzsilda pienu, kad tas sāk tvaikot, pievieno salauztu šokolādi, maisot to izkausē, bet nevāra. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno šokolādei. Olu baltumus sakuļ stingrās putās.  Šokolādi ar olu dzeltenumiem puto ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievienojot nedaudz miltu, pēc tam pievieno irdinātāju, samaisa un pievieno saputotos olu baltumus. Samaisa ar putojamo slotiņu un salej formītēs ar hurmu. 

Šokolādes suflē cep 210° temperatūrā 15-20 minūtes, gatavu apkaisa ar pūdercukuru.

No šī daudzuma sanāk 4-5 porcijas suflē. Ja pievieno 2 ēdamkarotes miltu, sanāks brīnišķīgi šokolādes mafini!

Labu apetīti!

olesja 

Olesja Balalajeva

 

 

Bookmark and Share
Top.LV