.

Receptes: ābolu strūdele

strudel

Internetā ir ļoti daudz strūdeļu recepšu, un ir ļoti grūti izvēlēties pareizo.  Bet ko tik neizdarīsi mākslas dēļ!  Es veicu pētījumus un izmēģinājumus virtuvē, kuru rezultātā es uzzināju, ka  galvenais īstas strūdeles noslēpums ir plāni izveidotā mīklas slānī. Tam jābūt tādam, lai zem mīklas noliktu avīzi varētu lasīt. 

 

 Tātad, apbruņojoties ar mīklas rulli un  pacietību.


Sastāvdaļas:

500g gatavas kārtainās mīklas (pastāv arī citi mīklas varianti, bet man vislabāk sanāca ar kārtaino),

8 āboli,

100g rozīņu,

100g  (es lietoju mandeles),

Kanēlis.

Pagatavošana:

Pāris stundu pirms pagatavošanas rozīnes atstājam ūdenī, sagriežam ābolus nelielās šķēlītēs (var nemizot), riekstus sasmalcinām (to var darīt, ietinot riekstus salvetē un paklapējot pa tiem ar gaļas āmurīti), sajaucam ar āboliem, rozīnēm, cukuru un kanēli.

Mīklu rullējam plāni-plāni, uz tās vienmērīgā kārtā liekam ābolu-rozīņu-riekstu maisījumu un sarullējam. Malas nolokām, Cepam iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsni apmēram 30-40 minūtes.

Strūdeļes mērce:

Gatavo strūdeli var vienkārši apkaisīt ar pūdercukuru. Bet, ja gribat pagatavot pavisam oriģinālo ēdienu, tad  tā jāpasniedz ar vaniļas mērci. 

Mērces sastāvdaļas:

250  ml  piena,

2 olu dzeltenumi,

1 ēdamkarote pūdercukura,

15 g vaniļas cukura,

1 ēdamkarote miltu,

1 tējkarote cietes.

Pagatavošana:

Mērci gatavo ūdens peldē. Pa priekšu sakuļ olu dzeltenumus. Pienu sasilda un tam pievieno sakultos olu dzeltenumus, pūdercukuru, vaniļas cukuru, miltus un kanēli. Visu uzmanīgi maisa, līdz masa sabiezē.

Gatavo strūdeli griež 5 cm platos gabalos, aplej ar pāris ēdamkarotēm vaniļas mērces, blakus novieto rozīti no saputot saldā krējuma, un Voila- Strūdele ir gatava.

 

Labu apetīti un uz tikšanos!

olesja

Olesja Balalajeva, un sadaļas „Gardēdis” redaktore

Bookmark and Share
Top.LV