.

Rabarberu pīrāgs

rabarberu piragsPildījumam:

4 lieli rabarberi;

Cukurs – 2 ēdamkarotes;

Kanēlis – 2 tējkarotes;

Mīklai:

milti – 200g;

margarīns – 100g;

cepamais pulveris - 1 tējkarote;

vaniļas cukurs - 2 tējkarotes;

cukurs – 75g;

olu dzeltenumi - 3 gab.;

Mērcei:

krējums - ap 400g;

cukurs - 2 ēdamkarotes;

vaniļas cukurs - 2 tējkarotes;

kartupeļu milti - 3 ēdamkarotes

Glazūrai:

Olu baltumi – 3 gab.;

cukurs – 1 tējkarote;

sāls – šķipsniņa.

Pagatavošana.

Mīkla.Olu dzeltenumus sarīvē ar cukuru, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Izkausē margarīnu un lēnām pievieno olu masai. Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa, izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī, lai nedaudz pastāv.

Pildījums.  Rabarberus sagriež gabaliņos, uzber 2 ēdamkarotes cukura, 2 tējkarotes kanēļa un noliek pastāvēt.

Mērce. Sajauc krējumu ar cukuru, vaniļas cukuru un kartupeļu miltus.

Cepamajā formā ieliek mīklu, izlīdzina pa formas dibenu un izveido augstas maliņas. No rabarberiem nolej sulu un rabarbera gabaliņus saliek uz mīklas. Pārlej ar krējuma mērci. Liek 190-200 grādus karstā cepeškrāsnī uz 25-30 minūtēm (kamēr mīkla kļūst zeltaina un krējums sabiezē). Kamēr cepas, olu baltumiem pievienojam cukuru un sāli un visu sakuļam. Izņemam pīrāgu, pārlejam ar saputotiem olu baltumiem un atkal liekam cepeškrāsnī, tikai tagad 160 grādos uz 25 minūtēm.

Patīkamu apetīti!

Bookmark and Share
Top.LV