.

Pīrāgs uzkodām

Uzkodu piragsPīrāgs uzkodām ir ļoti viegli pagatavojams, garšīgs un sātīgs. Ja ledusskapī ir paslēpies siera gabaliņš, palikusi kotlete, tad šo brīnišķīgo recepti var izmantot tās vislabākajā veidā.

Sastāvs: olas – 2 gab., kefīrs – 1 glāze, milti – 1 glāze, dzeramā soda un sāls pa 0,5 tējkarotēm, cietais siers – 200-250 g, kotletes – 1-2 gab. (vai kaut kas cits no gaļas), zaļumi.

Pagatavošana: sakuļ 2 olas ar sāli, pievieno kefīru un dzeramo sodu un visu samaisa. Pievieno miltus un visu labi samaisa, mīklai jābūt tādai kā mazajām pankūkām, bet ne šķidrai. Sieru sarīvē uz lielās rīves, kotletes (vai to, kas jums ir) sagriež mazos gabaliņos, zaļumus (vēlams vairāk) sīki sagriež. To visu pievieno mīklai un samaisa. Iegūto masu liek formā un cep 200 grādos aptuveni 25 minūtes, kamēr kļūst brūngana virsma.

Atdzesē un izbauda!

Šāds uzkodu pīrāgs vienmēr izdodas un tas ir ātri pagatavojams. Tas labi noderēs piknikā kā uzkoda, jo ir samērā sātīgs. Tomēr tajā nav daudz miltu, un tas sastāv no dabīgiem un veselīgiem produktiem. Pīrāgam ir maiga, siera un zaļumiem piesātināta garša, vispār recepte ir domāta labai saimniecei.

Ļena Radova

Bookmark and Share
Top.LV