.

Garšīgs šokolādes pīrāgs ar ogām un auzu pārslām

pirags oguŠokolādes pīrāgs ar ogām (var arī bez tām) Ātri, garšīgi, viegli pagatavojams, satur maz kaloriju. Man garšo viss, kas ir ar s šokolādi un es cenšos atrast zelta vidusceļu starp garšīgo un veselīgo, pie tam nebojājot savu augumu. Varu ar pilnu atbildību paziņot , ka šāds pīrāgs neapšaubāmi sagādās jums baudu ar savu izteikto šokolādes garšu un figūra paliks savā vietā.


Sastāvdaļas: Piens ½ glāzes, mannā 2/3 glāzes, sviests 50g, cukurs 0,5 glāzes, olas – 2 gab., kakao- ¼ glāzes, ogas (man bija saldētas upenes) – 1 glāze, irdinātājs – 1 tējkarote.
Pagatavošana: Mīkstu sviestu sakuļam ar olām, tad pievienojam cukuru un visu cītīgi sakuļam. Pievienojam kakao, mannā, pienu un atkal samaisām. Tad pa daļām pievienojam miltus ar auzu pārslām: no sākuma pievieno 3 ēdamkarotes auzu pārslu, pēc tam tikpat miltu, samaisām. Mīklai ir jābūt biezai, tādēļ pievienojiet miltus un auzu pārslas līdz vajadzīgās konsistences sasniegšanai. Var iztikt vispār bez auzu pārslām, tikai tad būs mazāk labuma, bet vairāk kaloriju. Es parasti pīrāgiem pievienoju 2 ēdamkarotes kliju (sk. „Kāds labums ir no klijām”), lai būtu veselīgāk un samazinātu produkta kaloriju daudzumu.pirags ogu 2

Kad iegūta vajadzīgā biezuma mīkla, pievienojam irdinātāju, vēlreiz samaisām un liekam mīklu nedaudz (kādas 10 minūtes) pastāvēt, lai mannā un auzu pārslas piebriest.
Aromātam var pievienot pāris ēdamkarotes konjaka vai liķiera.
Tālāk mīklai pievienojam ogas, kārtīgi samaisām un liekam formā. (man ir forma 20 cm diametrā, kad vajag izcept lielu pīrāgu, es palielinu proporcijas 1,5 reizes). Liekam līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cepam aptuveni 40 minūtes līdz gatavībai.
Ar nepacietību gaidām, līdz šokolādes pīrāgs atdzisīs un ...... Paši saprotiet.
Man ļoti patīk šī recepte: Tai ir piesātināta šokolādes garša, auzu pārslas piešķir pīrāgam patīkamu raupjumu, skābās upenes brīnišķīgi harmonē ar kakao, pīrāgā ir pavisam maz cukura un sviesta, un tas ievērojami samazina kaloriju daudzumu. Šādu pīrāgu var cept arī bez ogām, tomēr ogas tam piešķir patīkamu skābumu un oriģinalitāti.
Kādreiz, samazinot svaru, es izlasīju tādu brīnišķīgu frāzi: „Sēžot uz diētas pēkšņi atver ledusskapi, un uzreiz saproti, ka tev principā nav slikta figūra, pat varētu teikt... laba, pat ideāla)) paņēmu gabaliņu no šī pīrāga un nomierinājos...”
Patīkamu apetīti un baudiet šo brīnišķīgo šokolādes garšu! Būšu priecīga, ja jums garšos pīrāgs un jūs par to atstāsiet savu atsauksmi.

Bookmark and Share
Top.LV