.

Bajāru pankūkas

bajaru pankukas2 glāzes kviešu miltu, 3 glāzes griķu miltu, 4 glāzes piena, 1 glāze bieza saldā krējuma, 1 ēdamkarote cukura, 100 g sviesta, 30g rauga, 5 olas, sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

100g silta piena izšķīdina raugu un iemaisa ieraugu ar griķu miltiem. Liek siltā vietā uz 1,5-2 stundām. Pievieno ieraugam pārējo pienu, olu dzeltenumus, krējumu, sviestu, sāli, cukuru un kviešu miltus. Visu samaisa un ļauj mīklai pacelties. Mīklā ielej saldo krējumu, sakultus olu baltumus, visu samaisa un ļauj pastāvēt 15-20 minūtes.

Pankūkas no abām pusēm apcep sviestā karstā pannā. Pasniedz ar krējumu, sviestu vai zivju ikriem.

Bookmark and Share
Top.LV