.

Bezalkoholiskais karstvīns

KarstvinsTradicionāli šo dzērienu gatavo no vīna, taču ne visi var to lietot. Šādai situācijai ir izeja – gatavot karsto dzērienu bez alkohola. Katstais dzēriens ļoti labi derēs aukstos ziemas vakaros. Baz tam to var ieliet termosā un paņemt līdzi pastaigā. Karstais dzēriens ir arī garšīgs un  ļoti vērtīgs dzēriens saaukstēšanās un citu saslimšanu gadījumos.

Tātad bezalkoholiskais karstvīns.

To var gatavot dažādos veidos, bet pats galvenais, lai tā sastāvā būtu garšvielas.  
Šāda dzēriena pagatavošanai derēs ābolu vai vīnogu sula. Katra no tām ir veselīga savā veidā. Tā, vīnogu sula palīdz atjaunot nervu sistēmu, īpaši spēku izsīkuma gadījumā, šo sulu iesaka arī paaugstināta holesterīna gadījumā. Ābolu sulu iesaka dzert sirds un asinsvadu saslimšanu gadījumā.
Pats galvenais bezalkoholiskā karstā dzēriena pagatavošanā ir ievērot tehnoloģiju:

  1. Izveidot garšvielu buķeti;
  2. Uzsildīt sulu;
  3. Uzsildītai sulai pievienot garšvielas;
  4. Ļaut dzērienam ievilkties un pēc garšas pievienot medu vai cukuru.

Gatavojam garšvielas. Optimālais garšvielu daudzums – no trim līdz piecām.

Labi saderēs:

$11.    Krustnagliņas, kanēlis un ingvērs.

$12.    Koriandrs, safrāns, kanēlis, melnie pipari un muskatrieksts.

 

Labāk neizmantot maltās garšvielas, lai dzēriens nepaliktu duļķains, jo krāsai un caurspīdīgumam šeit ir liela nozīme.

Dzērienam var pievienot ārstnieciskās zālītes: piparmētras, melisi vai ingvēru, kas palīdz pret saaukstēšanos.

Bookmark and Share
Top.LV