.

6. Kafija „ar rozīnīti”. Neparastas kafijas receptes.

kafijaKafija «Maksers».

Karstu stipru kafiju samaisa ar līdzīgu daudzumu labas tējas. Cukuru un piedevas pasniedz atsevišķi.

 

Kafija „Natālija”

Pirms apliešanas šķīstošai kafijai pievieno nedaudz sasmalcinātas šokolādes un olas dzeltenuma. Cukuru pievieno pēc garšas.

 

Šokolādes kafija.

Produkti: ¼ l kausētas piena šokolādes, ¼ l stipras kafijas, saldais krējums pēc vēlēšanās.

Abus dzērienus savieno, labi samaisa un salej karstu tasītēs. Pēc vēlēšanās var pievienot saldo krējumu. Šo kafiju var pasniegt arī atdzesētu.

 

Apelsīnu kafija.

Produkti: ½ l turku kafijas, piens, cukurs, apelsīnu ciedra, 1 maza glāzīte konjaka, saldais krējums.

Karstai kafijai pievieno nedaudz cukura un salej tasītēs, (lej ¾ tasītes). Pēc tam pievieno sīki sarīvētu apelsīna ciedru, konjaku, saldo krējumu un pasniedz.

 

Šķīstošās kafijas eliksīrs.

Produkti: 2 pilnas tējkarotes šķīstošās kafijas, 2 tases ūdens, 2 tējkarotes cukura, glāzīte konjaka, ½ tases iebiezinātā piena. Ledus pēc vēlēšanās.

Visus receptē norādītos produktus samaisa mikserī, pēc tam sakuļ ar roku. Pēc vēlēšanās katrā tasē ieliek ledus gabaliņu.

 

Kafija „Svaigums”.

Produkti: 4 tases stipras gatavas kafijas, 3 ēdamkarotes medus, 30 g cukura, citrons, olas dzeltenums pēc vēlēšanās.

Gatavā kafijā izšķīdina medu un cukuru. Pēc tam pievieno pienu, saldo krējumu un labi atdzesē. Iegūto šķidrumu salej glāzēs, kurās iepriekš ir ielikts saldējums. Dzēriena garšas uzlabošanai var pievienot nedaudz citrona sulas un sakultu olas dzeltenumu.

 

Kafija „Eliksīrs”.

Produkti: 100 g maltas kafijas, ¼ l ūdens, 250 g skāba piena, 100 g pūdercukura, 2 olu dzeltenumi.

Vāra parastu turku kafiju, pievieno cukuru un atdzesē. Atdzesētai kafijai pievieno saputotu saldo krējumu, olu dzeltenumu putas un līdz krēma konsistencei saputotu skābo pienu. Iegūto maisījumu kārtīgi samaisa. Iesaka kā nostiprinošu līdzekli pēc smaga fiziska darba.

 

Kafija ar olu.

Vienas olas dzeltenums, viena dubultā kafija (12 g), 1,5 gabaliņa cukura.

Olas dzeltenumu ievieto glāzē, uzmanīgi uzlej pa virsu atdzesētu saldu kafiju.

 

Barojoša kafija.

Viena dubultā kafija (12 g), vien ola, viena ēdamkarote vaniļas cukura, rotājumam ēdamkarote putukrējuma un malta kafija.

Visas sastāvdaļas sakrata vai samaisa ar mikseri. Iepilda glāzē un rotā ar putukrējumu, pa virsu apkaisa ar maltu kafiju.

Bookmark and Share
Top.LV