.

5. Visa pasaule kafijas tasītē. Kafijas receptes no dažādiem kontinentiem.

kafija meksikanu gaumeKafija meksikāņu gaumē.

Maltai kafijai pievieno nedaudz kakao pulvera.

Pasniedz karstu kafijas kannā. Piena vietā var ņemt olu dzeltenumus – 2-3 tasītēm pietiek ar vienu dzeltenumu. Dzeltenumus saputo, pievieno cukuru pēc garšas. Katrā tasītē kafijai pa virsu uzliek karoti putu.

 

Kafija „Āfrika”.

Produkti: 4 kafijas tasītēm – 4 tases verdoša ūdens, 6 tējkarotes kafijas, 1 nepilna karote kakao pulvera, šķipsniņa malta kanēļa, nedaudz konjaka, cukurs pēc garšas. Visas norādītās sastāvdaļas sajauc kafijas kanniņā un vāra uz spirta lampiņas. Konjaku pievieno pie jau gatavas kafijas. Pasniedz karstu.

 

Kafija „Indija”.

Produkti: 10 tējkarotes kafijas, 4 tases verdoša ūdens, 8 tējkarotes cukura, 4 krustnagliņas, 1 apelsīna ciedra, sarīvēta, nedaudz ruma. Kafiju pasniedz ar saldo krējumu.

 

Kafija „Orients”.

Produkti: 300 ml ūdens, 3 ēdamkarotes medus, 8 tējkarotes maltas kafijas.

Kafijas kannā samaisa ūdeni un medu un uzvāra. Tad pievieno kafiju un pastāvīgi maisot uzvāra. Gatavo dzērienu salej 4 kafijas tasītēs un pasniedz.

 

Kafija brazīliešu gaumē.

Produkti: 8 tējkarotes maltas kafijas, 1 tējkarote kakao pulvera, 1 tējkarote cukura, 4 glāzītes ruma, 150 g saldā krējuma, 400 ml ūdens.

Uzvāra kakao no kakao pulvera, ūdens un cukura, tad, pievienojot kafiju, maisa līdz sāk burbuļot. Sagatavoto dzērienu nokāš, pievieno cukuru pēc garšas un salej pa kafijas tasītēm, pēc tam tasītēs ielej nedaudz sasildīta ruma un uzliek saputotu saldo krējumu. 

 

Kafija „Feri” (Antiļu salas).

Produkti: ½ standziņas kanēļa, 6 krustnagliņas, viena citrona ciedra, viena apelsīna ciedra, 60 g ruma, 120 g konjaka, cukurs, 1 l stipras karstas kafijas.

Visas sastāvdaļas sajauc, trauka sakarsē, pēc tam aizdedzina un ļoti uzmanīgi aplej ar karstu kafiju.

Bookmark and Share
Top.LV