.

Kafijas tasīte uz galda. 2. Austrumi – smalka lieta. Austrumu valstu kafijas receptes.

 

kafija turcijaTurku kafija.

Šis kafijas veids var būt rūgts, salds, ļoti salds, šķidrāks vai biezāks atkarībā no cukura daudzuma, kas lietots tās pagatavošanā.

 

 

Parasti vienai dzēriena tasītei liek vienu tējkaroti smalki maltas kafijas un cukuru pēc garšas.

Ir divi turku kafijas pagatavošanas veidi.

  1.     Kafijas kannā ar verdošu ūdeni ieber kafiju un cukuru un uzvāra. Verdošu kafiju noņem no uguns, pēc tam atkal liek uz uguns un atkal uzvāra (pavisam kopā to dara trīs reizes).
  2.     Kafiju sajauc ar cukuru un aplej ar aukstu ūdeni, patur dažas minūtes, lai parādītos aromātiskās un garšas vielas. Pēc tam kafijas kanniņu liek uz mazas uguns – tādā veidā kafija uzvārīsies lēnāk un būs vairāk putu. Kad kafija uzvārās, to noņem no uguns, tad atkal liek uz uguns un uzvāra. Ja grib, lai kafija būtu bez putām, tad, noņemot no uguns, to apslacina ar aukstu ūdeni. Gatavo kafiju pasniedz šādi: uz nelielas paplātes liek kafijas kanniņu, kafijas tasītes ar apakštasītēm un glāzes ar aukstu ūdeni.

 

Turku kafija ar olu dzeltenumu.

Produkti: vienai tasītei – 1 tējkarote kafijas, ½ olas dzeltenuma, cukurs.

Pagatavo parastu turku kafiju, pievieno saputotu pusi no olas dzeltenuma. Tas ir tonizējošs un loti barojošs dzēriens. To var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

 

Kafija sicīliešu gaumē.

Turku gaumē pagatavotai kafijai pievieno izkāstu citrona sulu. Pasniedz glāzēs.

 

Kafija arābu gaumē.

Kafijas kannas (ne emaliētas) dibenā ieber nedaudz cukura un liek uz uguns. Kad cukurs iegūst brūnu nokrāsu, tam uzlej ūdeni. Kad ūdens uzvārās, to noņem no uguns, ieber kafijas pulveri un liek uz uguns, lai uzvārās. Šādai kafijai var pievienot kanēli. 

 

Kafija MOKA arābu gaumē.

Produkti: 4 tasītēm – 6 tējkarotes kafijas, 3 tējkarotes cukura.

Karstā ūdenī ieber kafiju un cukuru un liek uz uguns, uzvāra, tad noņem no uguns un pēc dažām sekundēm atkal uzliek uz uguns un uzvāra. Atkārto 3 reizes. Gatavu dzērienu apslacīt ar aukstu ūdeni, lai nosēžas biezumi, samaisa un salej tasītēs. Kopā ar kafiju glāzēs pasniedz aukstu ūdeni.

Kafija japāņu gaumē.

Sajauc karstu stipru kafiju un ļoti saldu kakao (1:1), uzvāra un salej tasītēs, pievienojot katrā tasītē nedaudz saldā krējuma.

Bookmark and Share
Top.LV