.

1. Kafijas tasīte uz galda. Eiropas valstu kafijas receptes.

kafijaLatvijā kafija ir tradicionāls dzēriens. Laikam nav cilvēka, kurš neprastu pagatavot tasīti kafijas.

Lūk, tas, ko mēs zinām: „Melnas kafijas pagatavošanai iesakāms lietot tikai labas kvalitātes dabīgu kafiju. Var sajaukt dažādu šķirņu kafiju. Svaigas kafijas pupiņas vajag apgrauzdēt un samalt tieši pirms vārīšanas. Apcepot kafijas pupiņas, jāpievērš uzmanība tam, lai kafiju nepārceptu, tās krāsai ir jābūt kastaņbrūnai. Porcijai parasti nepieciešams 4 tējkarotes kafijas, bet dubulto porciju gatavo no 8 gramiem. Ja ir vēlēšanās pagatavot vēl stiprāku un labāku kafiju, daudzums jāpalielina līdz 5 vai 10 gramiem”.

Kafiju nevāra, bet aplej ar verdošu ūdeni tāpat kā tēju. Kafiju gatavo tieši pirms pasniegšanas galdā, pasniedz karstu.

Mēs pazīstam „amerikano”, „espresso”, „kapučino”, „latē” kafiju. Un viss?

Tā, lūk, tas nepavisam nav viss.

Mēs sameklējās jums neskaitāmas visdažādāko kafiju receptes – kā tradicionālās, tā arī eksotiskas. Mēs dalīsimies ar jums ar šīm receptēm un gaidīsim jūsu komentārus.

Bet varbūt – arī jaunas receptes.

Tātad.

Šodien jusu uzmanībai dažādu Eiropas valstu kafijas receptes!

 

Īru kafija.

Šis dzēriens brīnišķīgi atsvaidzina un uzlādē. To var pasniegt jebkurā gadalaikā. Bieza stikla glāzē uz kājiņas ielejiet 1/3 apjoma īru viskija vai degvīna un pievienojiet karstu kafiju, atstājot līdz malām 2 cm. Pēc garšas pievienojiet cukuru, samaisiet, pielejiet viegli saputotu putukrējumu, bet nemaisiet: putukrējumu lieciet ar tējkaroti tā, lai tas peldētu pa virsu, un dzeriet kafiju cauri šai putukrējuma kārtai.

 

Vīnes kafija.

Gatavas kafijas tasē ar kaudzi liek putukrējumu, kas saputots ar cukuru un vaniļu, pa virsu pārkaisa ar sarīvētu šokolādi. Var kafijai pievienot tikai putukrējumu, bat cukuru pasniegt atsevišķi.

 

Poļu kafija.

Krūzītes aplej ar verdošu ūdeni, tad ieber svaigi samaltu kafiju, aplej to ar verdošu ūdeni un samaisa. Tiklīdz parādās putas, krūzītes apsedz ar apakštasītēm. Pēc 7-8 minūtēm kafiju var dzert.

 

Varšavas kafija.

Vāra parastu kafiju, bet ar mazāku ūdens daudzumu, to nokāš, pievieno cukuru un vārītu pienu. Šķidrumu sasilda līdz vārīšanās temperatūrai. Pasniedzot krūzē (vai glāzē) var ielikt vārītā piena putas.

 

Itāļu kafija.

Kafiju vāra nevis ūdenī, bet pienā, izkāš tieši krūzītē, cukuru (labāk smalko) pasniedz atsevišķi.

 

Čehu kafija.

Dzērienu gatavo no melnas uzvārītas kafijas un piena (attiecībā 2:1).

 

 

 

 

 

Franču kafija.

Produkti: 6 tējkarotes smalki samaltas kafijas, 4 krūzītes verdoša ūdens, šķipsniņa sāls, glāze franču konjaka, cukurs pēc vēlēšanās.

Kafiju uzvāra, izfiltrē un pievieno sāli. Karā glāzē ielej nedaudz konjaka, pēc vēlmes pievieno cukuru.

Bookmark and Share
Top.LV